početak GRADSKAINFO Невена и Наташа освојиле прва два места

Невена и Наташа освојиле прва два места

od nedelja
657 pregleda

užički pobednik

ОДРЖАН ТУРНИР ПОВОДОМ 45 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА КК „УЖИЦЕ“
У суботу, 07. новембра 2015. године, у Спортској дворани „Велики парк“, у организацији Карате клуба „Ужице“, одржан је, осми по реду, традиционални „Ужички победник“. Учествовало је око 350 такмичара из 28 клубова. Турнир је отворила чланица Градског већа Града Ужица задужена за културу и спорт Јелена Васовић.
У генералном пласману, најуспешнији је био Карате клуб „Јуниор“ из Крагујевца, друго место заузео је домаћин, Карате клуб „Ужице“, а треће „Шампиони“ из Бање Ковиљаче. Четврти су били каратисти „Борца“ из Чачка.
Код сениора, у апсолутној категорији најбољи је био репрезентативац Стефан Јоксић, друго место освојио је Михајло Јосиповић, а треће Богдан Мишовић. Сва тројица су чланови Карате клуба „Борац“ из Чачка. Код сениорки прво место освојила је Невена Николић, а друго Наташа Влаховић (обе чланице КК „Ужице“), док је треће место заузела Анђела Доровић из КК „Рашка“
Најуспешнија млада такмичарка у катама била је Лидија Трмчић (КК „Ужице“), а такмичар Михајло Василић (КК „Лозница“). У борбама најуспешнија млада такмичарка била је Бранкица Неговановић (КК „Шампиони“), а такмичар Михајло Марковић (КК „Рашка“). У конкуренцији јуниора и кадета у борбама, најуспешнији био је Михајло Бацетић (КК „Ужице“)

karate klub užice

Карате клуб „Ужице” освојио је 40 (13/15/12) медаља и заузео високо друго место у генералном пласману. Од осталих ужичких екипа најуспешнији био је КК „Студент“, на седмом месту, са осам медаља (5/2/1), КК „Фајтер“ заузео је 16. место са шест медаља (3/0/3), а КК „Унилајн“ заузео је 24. место са две медаље (1/0/1).
Тренер Карате клуба „Ужице“ Милош Ршумовић након завршетка такмичења је казао:
– Задовољан сам одзивом и квалитетом. Све је притекло у најбољем реду. Похвалио бих наше такмичаре који су наступима доказали да смо најуспешнији клуб на територији Златиборског регоиона. Надам се да су гости са лепим утисцима отишли из нашег града.
Невена Николић шампионка у конкуренцији сениорки:
– Финале је било мало боље, него меч пре. Док сам се мало опустила, ушла у ритам… У финалу је био клупски дерби, такмичарка из клуба, другарица. Није било по нашој вољи, али када се мора, шта да радимо. Од осам турнира учествовала сам на седам. Пошто је ово за нас велики јубилеј примећујем да је много веселија атмосфера, него ранијих година. Има много мање такмичара него претходне године, али је атмосфера много веселија.
Како су такмичари казали сви су задовољни и све је протекло у најбољем реду, а своје виђење изнео је и председник Клуба, један од тренера и председник Организационог одбора Живан Ршумовић, који је том приликом рекао:
– Ја и клуб смо задовољни одзивом клубова и ако данас у истом моменту имају неколика турнира ван Србије, али сам ипак задовољан одзивом. Мислим да је организација сваке године све боља и боља. Квалитет је ове године био добар, што се тиче сениорске конкуренције, поготово, а и у млађим категоријама види се завидан квалитет, који је очигледан. На прави начин смо обележили 45 година постојања и надам се да ћемо дочекати 50. јубиларну годину. Тај турнир ће, онда, бити још боље и спектакуларније организован.

карате клуб фајтер

Карате клуб Фајтер
Карате клуб Фајтер учествовао са 8 представника у извођењу ката. Александра Чарапић освојила је златну медаљу у апсолутној категорији, Душан Милановић је освојио златну медаљу у класи Д (оранж појас), Ана Старчевић освојила је златну медаљу у класи Е (жути појас), Теодора Деспић освојила је бронзану медаљу у класи Д (жути појас),
Ивана Ходак освојила је бронзану медаљу у класи Ц ( зелени појас), и Немања Јовичић освоио је бронзану медаљу у класи Ц (зелени појас).

Милан Ђокић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.