početak SPORT Nina Radić pobednica 19.”Dunavskog polumaratona” u Apatinu

Nina Radić pobednica 19.”Dunavskog polumaratona” u Apatinu

od nedelja
777 pregleda

Nina Radic

Sa ciljem u Banji “Junaković” završen je 19.”Dunavski polumaraton” koji tradicionalno već dve decenije uz podršku lokalne samouprave organizuje AK “Apatin”.Nastupilo je 340 takmičara iz Madjarske,Hrvatske,Slovenije,BiH, Engleske i Srbije .U ženskoj konkurenciji prva na cilj je stigla Nina Radić atletičarka AK”Mladost” iz Užica koja je svoj lični rekord 1.32.28. ostvarila upravo na ovoj stazi 2012.godine.

Stenli Kipruto treći u Kruševcu i Beogradu.
Kenijski atletičar, član Ak Mladost iz Užica, osvojio je treće mesto na Krosu Rts koji je održan u Kruševcu, U istoj trci Miloš Mitrović zauzeo je peto mesto. Iako još uvek junior Miloš je trčao sa seniorima, jer je trka u Kruševcu, bila izborna za sastav reprenzentacije Srbije, za Prvenstvo Balkana u krosu koje će se održati 8.novembra u Istanbulu. S obzirom da je iza sebe sa velikom prednošću ostavio sve srpske juniore, on je automatski ostvario plasman za učešće na Balkanijadi.
U nedelju na Tradicionalnoj uličnoj trci, koja se održava povodom dana oslobođenja Beograda, u trci seniora. Stenli Kipruto, zauzeo je treće mesto.
Narednog vikenda u Podgorici se održava tradicionalni “Podgorički maraton. Očekuje se učešće i naše najbolje maratonke, Olivere Jevtić. Ona će pokušati da posle pobede na “Zagrebačkom maratonu” osvoji i Podgoricu.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.