početak GRADSKA Нова стаза за пешачење и планинарење

Нова стаза за пешачење и планинарење

od nedelja
1,1K pregleda

ПЛАНИНАРСКА АКЦИЈА
Спортско планинарско друштво „Рујно“ организује у суботу, 14. септембра 2019. године, спортско-рекреативну манифестација „Дан пешачења 2019.“ која ће се спровести на новој стази.
– Стаза је дуга 7 км и предвиђена је за средње спремне планинаре, с тим што могу и они који нису баш толико спремни, јер смо на неким местима, која су захтевнија за пењање и спуштањe, поставили ужад, која могу да им олакшају тај пут. Крећемо у 8.30 часова испред хотела Турист на плажи, а онда идемо на стари железнички мост и следи пролазак првог тунела. После првог тунела скреће се десно према Старом граду, а од Старог града настављамо даље гребенски и идемо до друге хидроцентрале. Одатле се пењемо на први тунел старе Ћирине пруге, онда се пењемо на тунел нове пруге, а после прелазимо други тунел на магистрали према Златибору. Излазимо на први видоковац према кањону реке Ђетиње, долазимо на други видиковац према граду и на крају долазимо на видиковац на Орловцу на Великом Забучју и стене Биоктош, и онда силазимо у Велики парк. Од плаже (410 м/нв) до Орловца (732 м/нв) стаза је дугачка око 4 км и прелази се веома велики успон. Силажење иде већ означеном стазом дугом 3 км – рекао је Иван Обућина, секретар ПД „Рујно“.
Он је назначио да се овогодишња планинарска акција организује под слоганом „Србија хода“, а организатори су ПД „Рујно“ и Град Ужице, а одвија се под покровитељством Планинарског савеза Србије.
Дуња Ђенић, већница за заштиту животне средине, рекла је да су ове акције значајне са здравственог аспекта, односно, кроз овакве акције се подстиче рекреативни и спортски живот и позивала је све суграђане да се придруже.
– Град Ужице ову акцију подржава већ четврту годину за редом. Град је издвојио за маркирање стазе 100 хиљада динара – рекла је Дуња Ђенић.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.