početak SPORT НОВИ ТРЕНЕР ФК СЛОБОДЕ

НОВИ ТРЕНЕР ФК СЛОБОДЕ

od nedelja
525 pregleda
predrag ristanovic umanjena

PREDRAG RISTANOVIĆ, NOVI TRENER SLOBODE

За новог тренера Фудбалског клуба „Слобода“ изабран Предраг Ристановић

Жеља Жарко Удовичић

 – Циљ опстанак у Лиги – Очекује се победа против „Слоге“ – Позив највернијим навијачима да подрже Клуб –

На седници Управног одбора Фудбалског клуба „Слобода“ за тренера првог тима изабран је некадашњи првотимац ужичког клуба Предраг Ристановић. Он је у досадашњој тренерској каријери тренирао „Слободу“, „Вујић воду“ из Ваљева, „Слогу“ из Пожеге, „Јавор“ из Ивањице, „Раднички“ из Крагујевца, „Колубару“ из Лазаревца и „Јединство Путеве“ из Ужица са којима је изборио пласман у Српску лигу група „Запад“ и у Другу лигу (Прва Телеком лига Србије). Тим поводом нови тренер црвено-црних дао је интервју за „Ужичку недељу“ и рекао шта очекује од ове екипе најпопуларнијег ужичког клуба.

Очекујем да остваримо онај основни циљ који је зацртан на почетку Првенства, а то је опстанак у Лиги. Циљ је само опстанак, јер се клуб налази у тешкој финансијској ситуацији и најбитније је да се сачува овај ранг такмичења. Тако ћемо доћи и до реализације неких могућих трансфера играча, а самим тим, доћи ће и до боље ситуације у Клубу.

Да ли сте гледали екипу коју сте преузели?
Од јануара нисам тренер „Колубаре“ и у међувремену сам одгледао четири утакмице „Слободе“, три овде и у Горњем Милановцу, тако да ми екипа није непозната. Већину играча познајем као играче. Неке сам и тренирао у другим клубовима. Не знам баш све играче, пошто нисам гледао тренинге, али уз помоћ мог сарадника Ивана Јањића, који је радио са свима њима, мислим да ћемо направити нешто добро и да ова екипа има квалитет за овај ранг такмичења.

Ко је још, осим Вас, у саставу новог стручног штаба?
Нисам мењао стручни штаб. Остали су Иван Јањић и Зоран Новаковић. Они су људи који су ту радили и раније. Са Иваном сам радио у „Јединству“, а са Зораном у „Слободи“, тако да није било разлога да се ту шта мења или додаје. Нема нико нови.
Омладинска екипа је у врху са „Јавором“ и „Јединство Путевима“. Има ли тамо неки играч за Вас?

Драго ми је да је омладинска екипа у врху. Има ту играча за први тим и три играча су већ прикључена првом тиму. Нисам имао прилику да њих гледам, али обавезно ћу одгледати неку њиихову утакмицу и видети има ли ту још неки играч који може да се прикључи првом тиму.

[stextbox id=”black” caption=”КАКО ЈЕ ИЗАБРАН НОВИ ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА” collapsing=”false” collapsed=”false” mode=”css” shadow=”false”]JOSIP RISTANOVICПредседник Управног одбора Фудбалског клуба „Слобода“ објанио је како су Предрага Ристановића изабрали за новог шефа стручног штаба ужичког клуба. Након смене претходног шефа стручног штаба Киковића, изабрана је Комисија у саставу Бранко Бешевић, Борко Павловић и Зоран Јовичић. Они су предложили њега за тренера, а чланови Управног одбора су се сагласили са том одлуком. Очекујем да пробуди екипу која је упала у неку апатију и да се изборимо за опстанак у Лиги. Он је потписао уговор до 01. јуна 2015. године. У конкуренцији су била још 2-3 кандидата, али тренутно не знам да Вам кажем њихова имена. – закљујуче председник Јосип Ристановић.[/stextbox]

Тренутно није прелазни рок, али може ли да се нађе неко појачање у виду играча који тренутно нема клуб?
То једино неко ко добије на Арбитражи. Један од тих играча је и Жарко Удовичић, али не можемо ми у Клубу о томе да одлучујемо. Ја бих лично волео када би се то десило, да, на пример Удовичић дође у „Слободу“, бар до краја Првенства. Али то опет није на нама.

У наредном колу играте против „Слоге“ из Краљева. Шта очекујете?
„Слога“ је последња и саме те утакмице, када играте против последњег, носе неку дозу ризика од опуштања, због система „лако ћемо“. Морамо да идемо на победу и надам се победи. Од те утакмице доста зависи.

Да ли је екипа у пуном саставу? Да ли имате кажњених и повређених играча?
Што се тиче картона није суспендован ни један играч. Играчи који су у прошлом колу били повређени и болесни, Томовић и Поповић ће, највероватније, бити у конкуренцији за тим.

Има ли нека порука за навијаче „Слободе“?
Волео бих да подрже ову екипу јер хук са трибина много значи играчима. Да их понесу када им је тешко у борби за опстанак. Опет, на играчима је да се покажу борбеношћу да то заслужују. Гледао сам утакмицу против „Радника“, коју је „Слобода“ овде изгубила (1-2), а опет су играчи награђени аплаузом за жељу и хтење које су показали. Неће доћи много навијача због резултата које постиже екипа, али надам се да ће они највернији доћи и подржати екипу. На играчима је да направе што боље резултате и да врате публику на трибине. – закључује нови тренер првог тима „Слободе“ Предраг Ристановић.

Милан Ђокић – Соко

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.