početak SPORT УЖИЧКИ КОШАРКАШИ У ФРАНЦУСКОЈ

УЖИЧКИ КОШАРКАШИ У ФРАНЦУСКОЈ

od nedelja
900 pregleda

kk plej u francuskoj 2

УЖИЧКИ КОШАРКАШИ У ФРАНЦУСКОЈ

Шест екипа из Ужица у Француској

Млади кошаркаши „Плеј офа“ били су гости града Венелес у близини Марсеља и КК „Венелес“. Учешће на овом турниру младим Ужичанима обезбедили су представник КК „Венелес“ Милан Ћурчић и ужички тренер Ненад Мандић, чију понуду директор ужичког тима Сретен Ђурић није могао да одбије.
Учесници турнира, на коме је било око 2000 дечака и девојчица, били су 130 екипа из Швајцарске, Шпаније, Француске, Италије, Србије, Босне и Херцеговине. Турнир је одржан 22-25. маја 2015. године. Експедицију из Ужица од 60 чланова предводио је директор клуба Сретен Ђурић, а на пут су кренули два дана раније. Тако је клуб омогућио младим кошаркашицама и кошаркашима, рођеним од 1999. до 2003. године, туристичке обиласке Трста, Нице и још неких градова. На такмичењу је било шест екипа из Ужица. Пет мушких и једна женска. Селекцију деце рођене 2001. и 2002. године предводио је Милун Браловић, екипу рођену 2003, Бранко Кнежевић, Александар Зарић је предводио генерацију рођену 2000. и и Жарко Ђурић селекцију рођену 1999. године.

kk plej u francuskoj

 

Отуд носе предивне утиске, а шеф делегације Сретен Ђурић је рекао: – Свака селекција је остварила запажене резултате, а најбоља је била селекција деце рођене 2000. године, коју је предводио Александар Зарић. Његов тим је, у конкуренцији 26 екипа освојио друго место. Такође, морам да похвалим и селекцију рођену 1999. године, која је, под командом Жарка Ђурића, освојила треће место у конкуренцији 22 екипе. Остале селекције нису забележиле тако добре резултате као ове две, али нама није ни био циљ резутат, него да деца стичу искуство. Да смо желели резултат, имали би много боље резултате,  него ове што смо постигли. Свака селекција одиграла је 6-8 утакмица и то је велико искуство за њих. Драго ми је да су играли без имало грча и треме, као прави професионалци. Деца су одушевљена турниром и екскурзијом и, на њихово и наше задовољство, договорена је сарадња и за следећу годину, када опет учествујемо на турниру у Француској. У повратку смо гостовали у Словенији Кошаркашком клубу „Копар Кош“, са којима су смо одиграли неколико утакмица и такође договорили даљу сарадњу. На крају, морам и да се захвалим ужичком тренеру Ненаду Мандићу на помоћи и организацији. – веома је задовољан директор Клуба Сретен Ђурић.

Милан Ђокић – Соко

Viceprvaci - Aleksandar Zarić i dečaci rođeni 2000.

Viceprvaci – Aleksandar Zarić i dečaci rođeni 2000.

Treceplasirani - Ekipa Zarka Djurica rodjena 1999.

Treceplasirani – Ekipa Zarka Djurica rodjena 1999.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.