početak DRUŠTVO Обележен Светски дан вода

Обележен Светски дан вода

od nedelja
709 pregleda

Ученици Прве основне школе краља Петра II освојили прву награду на ликовном и прву награду на литерарном конкурсу
Поводом обележавања Светског дана вода (22 март), ЈКП „Водовод“ Ужице у сарадњи са Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању је расписао литерарни и ликовни конкурс за ученике основних школа на тему:„Вода је живот”. Циљ конкурса је промоција очувања чисте и здраве пијаће воде.
Одзив ужичких основаца је био велики а конкуренција јака. Комисија за доделу награда у саставу: Дарко Ранковић и Данијела Илић Мићовић (за литерарни конкурс), Филип Баралић и Софија Бунарџић (за ликовни конкурс) је на састанку одржаном 21.марта 2017. донела одлуку о наградама.
На литерарном конкурсу 1. награда је припала Јелисавети Црнић (Прва основна школа краља Петра II), 2. Милици Чукановић (ОШ „Душан Јерковић“) а 3. Софији Лукић (Прва основна школа краља Петра II).
На ликовном конкурсу 1. награду је освојила Марта Гавриловић (Прва основна школа краља Петра II), 2. Анђелија Јованчићевић (ОШ „Душан Јерковић“) док је 3.награда припала је Теодори Карајичић (ОШ „Алекса Дејовић“, Севојно).
На свечаном пријему 22.03. у просторијама „Водовода“ директор Душко Љујић је подвукао да су ученици кроз литерарне и ликовне радове послали поруку нама старијима да је крајње време да схватимо колико нам је околина загађена и да је последњи моменат да људи, као кључни део природе, почну да се одговорније понашају према животној средини. Директор се потом захвалио ђацима на учешћу и уручио им вредне награде (најуспешнијима су подељени таблет рачунари). Изразио је наду да ће овакав вид промоције здраве воде као стратешког ресурса 21. века у наредним годинама постати традиција.
Победница литерарног конкурса Јелисавета Црнић, ученица 8. разреда, уочава загађеност свуда око нас и истиче да као друштво морамо много више да настојимо како би се ситуација побољшала. Директор Прве основне Никола Бацетић је изјавио да „наставници у нашој школи негују такмичарски дух код ученика, да такав приступ по правилу даје добре резултате, како на спортским и предметним такмичењима тако и на разним конкурсима. Речју, читава школа се поноси Мартиним, Јелисаветиним и Софијиним успехом“, изјавио је Бацетић.
На основу резолуције УН-а из 1993. дан 22.март се званично обележава као Светски дан вода. На овај начин, међународни званичници желе да подсете на потребу да се воде заштите као и на недостатак пијаће воде у многим областима у свету.

Александра Поповић, стручни сарадник

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.