početak DRUŠTVO Основан фудбалски клуб у Кривој реци

Основан фудбалски клуб у Кривој реци

od nedelja
707 pregleda

Milovan Kuburovic

У Кривој реци средином јула ове године родила се идеја о оживљавању села. Један од зачетника идеје о формирању фудбалског клуба двадесетједногодишњи Милован Кубуровић, студент и фудбалер, каже да у селу није било никаквог забавног садржаја, где би млади учествовали, а деце је све више.
– Дошао сам на идеју да покренем иницијативу за изградњу фудбалског терена и оснивање клуба. Немало затим смислио сам боје и грб клуба, отишао у ценар села и распитао се коме припада земљиште које сам предвидео за терен. Срећом сазнао сам да је то културно добро Криве реке. Следећи корак је био сасанак са председником МЗ Крива Река, Млађеном Весовићем. До тада је све само била моја фаназија и машта – казао је Кубуровић и додао је да је Млађен био видно одушевљен идејом и обећао да ће је подржати колико год буде био у моћи.
Након тога уследио је одлазак у општину Чајетина, где се састао са потпредседницом Бојаном Божанић.
– Она је такође увидела да био то заиста био добар потез и обећала нам је подршку општине. Затим ми је објаснила шта све треба да припремим како би изашли на гласање и ушли у буџет општине за следећу годину. Тренутно смо испунили прва 2 задатка. Формиран је одбор, којим ја председавам – казао је Милован.
Упоредо са тим активностима формиран је и фудбалски клуб.
– Имали би смо ми своје фудбалере из села и недељом би смо играли утакмице, на које би долазило цело село. Руководиоци Фубаласког савеза Златиборског округа су такође рекли да би терен пуно значио целом региону. Могао би да се рентира, користи за припреме фудбалера… Имајући у виду да је Златибор близу, а он сваке године доведе десетине екипа на припреме. Поред тог травнатог терена члан одбора за изградњу, Томо Гукић, добио је информацију да можемо добити још један терен са вештачком травом. Добио сам обећање да ће се у току месеца извршити прорачун. Реално је за очекивати да ће почетак радова бити на пролеће следеће године – казао је наш саговорник.
Милован се посебно захвалио учитељу Илији Јелисијевићу, без кога, како каже, ни цркву не би имали. Он је додао да су од Златибора направили малу Швајцарску, а да ће он са својим пријатељима од Криве Реке направити мали Златибор.
– Сада само чекам дан да изађем на терен у плаво-белом дресу, подигнем поглед и видим све наше људе који су дошли да нас бодре. Због њих је све ово. Наша деца заслужују више! Само напред. До суперлиге!!! – узбуђено је рекао Милован.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Marko 15. октобар 2015. - 00:19

Koji si ti meni kralj! Pusti Super ligu, regionalna je najbolja, sve iznad moras da budes filijala Zvezde ili Partizana.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.