početak GRADSKA Почела друга фаза радова

Почела друга фаза радова

od nedelja
779 pregleda

TIHOMIR PETKOVIĆ

УСПЕСИ ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ: Студентски дом Крчагово
Објекат новог Студентског дома у Ужицу, површине 4.130 квадратних метара, чија изградња је почела пре неколико година, ушао је у другу фазу грађевинских радова. Са укупно 276 кревета, објекат располаже углавном са двокреветним и трокреветним собама. Зграда има приземље, два спрата и поткровље.
– Прва фаза радова коштала је 96 милиона динара, и њу, као и другу фазу, финансира Министарство просвете. Друга фаза радова започела је пре двадесетак дана и у њој ће објекат бити потпуно завршен – рекао је градоначелник Тихомир Петковић обилазећи градилиште и додао

RISTANOVIĆ STUDENTSKI DOM

– У другу фазу улазе партерно уређење, радови око објекта, приступна саобраћајница, све врсте прикључака, зеленило, паркинг и фасада. У ентеријеру зграде биће урађени сува градња, инсталације, столарија керамички и браварски радови – објаснио је градоначелник, истичући да друга фаза радова кошта око 126 милиона динара, тако да прва и друга фаза са пдв-ом, износе укупно 2 милиона евра.
У трећој фази, према најави градоначелника, предвиђено је опремање објекта.
– Друга фаза радова, по уговору, биће завршена до фебруара идуће године, а након опремања објекта у трећој фази, очекујемо да ће студенти бити усељени 2017. године, када почне школска година. Највероватније са опремом, комплетан објекат ће коштати око 3 милиона евра – истакао је Петковић, додајући да је ово важан објекат за развој високог школства у Ужицу.

STUDENTSKI DOM KRČAGOVO

У Студентском дому у Турици тренутно је смештено 112 студената, а смештај у новом студентском дому ће бити првенствено за студенте који су на буџету, мада није искључено да по, економској цени, бораве и остали, најавио је вд директора Студентског центра Миливоје Ристановић.

studentski dom krčagovo
– Овај објекат, када се заврши, биће један од најмодернијих овог типа у Србији. Нови студентски дом је и почетна степеница на путу отварања Универзитета у Ужицу. Са којим студијским програмима ће Ужице конкурисати, одлучићемо уз помоћ Министарства просвете- рекао је Ристановић.

img_0121

– Чекали смо нову владу и новог министра просвете, и ми покушавамо и са делом приватних универзитета да преговарамо о њиховом доласку у Ужице. Циљ нама је пре свега да то буду факултети који имају перспективу и да студенти по завршеним студијама могу да се запосле. У сваком случају, наше је да обезбедимо родитељима да јефтиније школују децу у свом граду, него да одлазе у Београд и издвајају много више новца. Будући да у Ужицу много младих тражи посао, а са друге стране, постоје привредници који не могу да нађу одговарајуће кадрове, од кључне важности нам је велика конференција са око сто ужичких привредника, коју планирамо да организујемо ове године, можда и са два министра, просвете и привреде, ако све уклопимо, где ћемо изаћи са јединственим захтевом, град и привреда према школству, да видимо у ком правцу треба да идемо, и са развојем средњег, и са развојем високог образовања у Ужицу- закључио је Петковић.

studentski dom krčagovo

Иначе тренутна цена боравка једног студента у Студентском дому у Турици износи 8.174 динара, а да ли ће она бити повећана боравком студената у новој згради, надлежни нису могли да прецизирају.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.