Положен камен темељац за будућу цркву

- Верујем да је Бог тако хтео и да нас је одабрао да будемо ми ти који ће урадити ово велико дело - рекао је Петковић -

ЦРКВА У КРЧАГОВУ
Владика жички Јустин у понедељак, 9. октобра, на Дан града Ужица, освештао је темеље и заједно са ужичким свештенством и градоначелником Ужица, Тихомиром Петковићем, положио камен темељац будуће цркве у Крчагову, изнад некедашње касарне. Црква ће носити име „Покров пресвете Богородице“
Градоначелник је подсетио да је ово прва црква, која се гради у Ужицу после 173 године.


– Верујем да је Бог тако хтео и да нас је одабрао да будемо ми ти који ће урадити ово велико дело – рекао је Петковић, коментаришићу толико протекло време од изградње цркве Светог Ђорђа у Ужицу.
Градоначелник је рекао да је Град Ужице поклонио око 40 ари цркви, а да су јавна предузећа, као и многа друга приватна предузећа, радовима или у новцу, донирали досадашње радове на цркви.


– Пројектована вредност саме цркве је око 300.000 евра, а свеукупни пројекат је од 600.000 до 700.000 евра, али увек се на тендерима постиже нижа вредност и верујем да ће то коштати много мање – рекао је градоначелник.
Иван Деспић, парох у МЗ Крчагово, рекао је да ће будућа црква са галеријама бити површине око 250 квадрата и да су ове године урађени темељи и подна плоча, а да ће се идуће године наставити зидање храма.

З. Г.

погледајте галерију фотографија:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.