početak AKTUELNO PROMOCIJA ROMANA ANDRIJE TERZIĆA

PROMOCIJA ROMANA ANDRIJE TERZIĆA

od nedelja
1,1K pregleda
Andrija Terzić

Andrija Terzić

Večeras je u Gradskom kulturnom centru u Užicu održana promocija knjige “Preko puta – istina” autora Andrije Terzića. Pred velikim brojem gostiju, o knjizi su pričali glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće Arte, Miodrag Jakšić, urednica romana Irena Miletić, Miodrag Mišo Gavrilović i autor romana, Andrija Terzić.

Veče je otvoreno tako što je glumac Vahidin Prelić pročitao deo romana, nakon čega se prisutnima obratio Miodrag Jakšić.

Roman "Preko puta - istina"

Roman “Preko puta – istina”

“Veliko mi je zadovoljstvo što pred ovoliko ljudi mogu da predstavim jedno književno delo. Kao što i sami znate, to nije često. Izdavači mogu biti ponosni kada imaju nekog autora koji privuče ovoliku publiku na promociju svog prvog romana, a posebno je to važno ako to uspe da uradi u svom rodnom gradu. Ja sam morao da popustim pred željom Andrije Terzića da se, umesto Beograda, prva promocija održi u Užicu. Kao veliki lokalpatriota, Terzić je dosta insistirao na ovome, i za sada je jedini koji me je pobedio”, rekao je gospodin Jakšić.

“Ovaj grad je iznedrio jednog vrlo perspektivnog pisca, a ko god bude pročitao ovaj roman, shvatiće to. Ako ovako izgleda prvi roman Andrije Terzića, ja mogu samo da drhtim misleći šta će biti sa drugom knjigom, jer imam utisak da nam nije otkrio ni pet posto svojih ideja, svoje mašte i kreacija, i svega onoga što on želi kao književnik da saopšti svetu”, dodao je Jakšić.

Prisutnima se potom obratila urednica romana koja je otkrila kako je bilo raditi na ovoj knjizi.

“Na ovom romanu je rađeno pet sati na Skajpu svakoga dana. Ja sam presrećna što sam ovde i što ste vi došli u ovako velikom broju. Ja kao urednik knjige ne bi trebalo uopšte da tumačim ovaj roman, jer je ovo ispovedna proza i tu nema tumačenja. Ovo je roman koji je pisan krvlju, i istina se jedino tako može pisati”, rekla je Irena Miletić i dodala da očekuje da svi dožive roman onako kako je Andrija to zamislio da se doživi.

Recenziju romana je napisao Branko Stanković, novinar RTS-a i urednik emisije “Kvadratura kruga”, koji je bio sprečen da prisustvuje promociji, zbog čega je recenziju pročitala Irena Miletić.

Deo publike na promociji

Deo publike na promociji

“Pred vama je tekstualna avantura jednog sanjara i životna priča jednog mladića pretočena u roman koji sadrži osam slika. One na prvi pogled deluju odvojeno, ali čine nedeljivu celinu. U tim slikama Terzić se vraća u prošlost, iskušavanja sadašnjost i sanja o budućnosti”, napisao je Stanković o romanu “Preko puta – istina”.

Roman će od sutra biti u prodaji u svim knjižarama u Užicu, a od ponedeljka i u knjižarama širom Srbije.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

ZVEZDANA 26. октобар 2014. - 16:39

knjigu sam kupila na promociji i sa zadovoljstvom je citam jer to treba ziveti i osetiti zivot zivota da bi bila istina u srcu ,dusi i celim bicem u tebi!!! BRAVO ANDRIJA

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.