početak AKTUELNO PROTEST PROSVETNIH RADNIKA

PROTEST PROSVETNIH RADNIKA

od nedelja
971 pregleda

strajk prosvetnik radnika 2

Штрајк просветних радника!

– Позивамо колеге из других ужичких школа да следе наш пример –

Данас, 23. марта 2015. године је у ужичким средњим школама дошло до потпуне обуставе рада због штрајка просветних радника који су чланови Уније синдиката просветних радника Србије.

Весна Грујовић, професор у Медицинској школи и повереник синдиката Уније просветних радника Србије, рекла је у изјави за УН да овај синдикат у Медицинској школи броји 80 чланова од 100 запослених.

– Осталих 20 запослених углавном су административни радници и ваннаставно особље. Фактички, сви професори су чланови овог синдиката. Овај синдикат је у штрајку у Медицинској школи од 26. фебруара. Разлог за то је што смо до тада били чланови синдиката Независност, за који сматрамо да је на неки начин изневерио очекивања својих чланова. Ми смо као чланови тог синдиката прекинули штрајк и кренули са наставом од 45 минута, испоштовали процедуру, искључили се из синдиката Независност и прикључили се синдикату Уније. Оног момента када смо добили одговор да смо чланови синдиката Уније, а то је било 29. фебруара, од тог момента смо и ми кренули у законски штрајк. Данас смо организовали тоталну обуставу рада, јер је предложено од стране Главног одбора Уније синдиката да се на један дан обустави настава, зато што се просветни радници не могу застрашивати репресивним мерама. Овом приликом позивамо колеге из других ужичких школа да следе наш пример, јер једино сложно можемо доћи до остварења наших циљева – рекла је Грујовић

Унија просветних радника је још у Гимназији већински синдикат са 57 чланова, у Уметничкој школи је такође већина професора у Унији, као и у Економској школи. Од основних школа, у Првој основној школи је тридесет наставника у Унији.

Просветни радници у штрајку су искористили прилику да прошетају улицама града, а протестна шетња је завршена испред зграде Школске управе у Ужицу где су просветни радници предали захтеве начелнику Школске управе.

Љ.К.

 strajk prosvetnik radnika 5

strajk prosvetnik radnika 6

strajk prosvetnik radnika 3

strajk prosvetnik radnika 4


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.