početak GRADSKAINFO Путујући курс гитаре и у Ужицу

Путујући курс гитаре и у Ужицу

od nedelja
630 pregleda

gitar art festival 2

„ГИТАРА АРТ ФЕСТИВАЛ“
У недељу, 19. јуна на Градском тргу ће се одржати креативни курс гитаре „Гитара арт фестивал“. Јелена Васовић, члан Градског већа, рекла је да овај фестивал подразумева бус турнеју, која ће обићи 19 градова Србије и односи се на креативни курс гитаре.
– У нашем граду биће 19. јуна од 11 до 23 часа. У том периоду, наши суграђани, без обзира на старосну доб, могу се прикључити креативном курсу гитаре – рекла је Васовићка и додала да је амбасада САД покровитељ овог фестивала, а град Ужице, у сарадњу са Музичком школом „Војислав Лале Стефановић“, партнер у том пројекту.

gitar art festival

Небојша Ђуричић, директор Музичке школе „Војислав Лале Стефановић“, рекао је да ова школа у овом пројекту учествује већ три годинe, а да први пут аутобус, који је једна отворена учионица, долази код нас.
– Кроз курс гитаре је прошло око 70 ученика школског узраста, али им се прикључују и њихови родитељи, који уче да свирају гитару. Предност овог курса је што деца школског узраста одмах уче да свирају акорде. До реализације пројекта је дошло заједничким познанством директора „Гитара арт фестивала“ и нашег професора Петра Јанковића, који предаје на универзитету у Индијани у Америци. Професор је ову замисао спровео у Америци, а ево, сада, пренео и у Србију – рекао је Ђуричић.

gitar art festival 3

Невена Антонић, предавач гитаре у Музичкој школи „Војислав Лале Стефановић“, рекла је да ће од 14 до 18 часова наши суграђани моћи да се упознају са гитаром и да науче неке акорде, од 18 часова биће радионица деца и рок квиз, а у 19 часова концерт креативног курса гитара и хора основне школе. У 20 часова одржаће се концерт београдског бенда.

Više vesti na linku

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.