početak GRADSKA Потребна и платформа у базену

Потребна и платформа у базену

od nedelja
543 pregleda

INVALIDI UŽICE

ОСОБЕ СА ИНВАЛИДТЕТОМ И СПОРТОМ
У среду, 15. јуна, одржан је Округли сто на тему перспективе развоја спорта особа са инвалидитетом, уз подршку Министарства социјалне политике.
На овом округлом столу присуствовали су представници Удружења дистрофичара и надлежни из града, институција и установа и појединих спортских удружења из града. Речено је да је спорт за особе са инвалидитетом веома важан, као продужена рехабилитација, али и као рекреацијa.
Циљ округлог стола је да се сагледају проблеми особа са инвалидтетом када је у питању спорт. Назначено је да је главна препрека приступачност спортским објкетима. Као похвалан пример наведена je спортска хала у Великом парку, где је направљен тоалет за особе са инвалидитетом и приступачан је прилаз.

INVALIDI UŽICE 3

Поменут је и затворени базен, који није нивелисан, па је у неком плану да се путем пројекта набави једна платформа за спуштање људи који нису покретни. Да не би било пропуста приступачности, представници дистрофичара су рекли да се обрати пажња на приступ на хали у Крчагову, која је у изградњи.
Већи део онога што је речено за округлим столом, биће сагледано од стране градске власти и упућено надлежним министарствима као пројекти. Иначе, у граду постоје три клуба особа са инвалидитетом.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.