početak AKTUELNO SEDNICA GRADSKOG VEĆA: JOPET REBALANS

SEDNICA GRADSKOG VEĆA: JOPET REBALANS

od nedelja
512 pregleda

GRADSKO VECE

30 miliona manje za održavanje grada, za plate nema smanjenja?!

Užice, 17. novembar: Gradsko veće utvrdilo je predlog drugog ovogodišnjeg rebalansa budžeta grada Užica. Rebalansom je predviđeno smanjenje prihoda i rashoda za 70,1 milion dinara, i prema ovim izmenama i dopunama, užički budžet u 2014. godini iznosio bi 2,32 milijarde dinara. U skladu sa predloženim rebalansom, izvršene su i promene u finansijskom planu Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju” gde je došlo do umanjenja za 30,5 miliona dinara. Zajedno sa rebalansom, članovi užičkog Gradskog veća prihvatili su i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine, utvrdili predloge odluka o gradskom pravobranilaštvu, izradi Plana detaljne regulacije “Kotlarnica na Međaju”, kao i grupu odluka iz oblasti koja se odnosi na lokalnu poresku administraciju. Utvrđeni su predlozi odluka o visini stope poreza na imovinu, određivanju zona prosečnih cena kvadratnog metra, visini stope amortizacije i o koeficijentima za utvrđivanje poreza.

Snežana Ivanović, dipl. pravnik, predlog je Gradskog veća za direktora Centra za socijalni rad, dok bi mandati vd direktorima Doma zdravlja i Gradskog kulturnog centra, dr Slavki Mitričević i Borisu Todoroviću, trebalo da se produže na još šest meseci.

Utvrđen je i predlog odluke o obrazovanju Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine i izvršene izmene u školskim odborima osnovnih škola “Nada Matić”, “Dušan Jerković” i škole u Kremnima.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.