početak GRADSKAINFO Slobodanu Simiću Zlatna plaketa

Slobodanu Simiću Zlatna plaketa

od Redakcija nedelje
7,K pregleda

Drugo mesto osvojio je Ninus Nestorović iz Novog Sada

Na Drugom međunarodnom konkursu „Jas, Itar Pejo“ koji je organizovao Institut za kulturu i umetnost Međunarodnog slovenskog univerziteta „G.R. Deržavin “ iz grada Sveti Nikole u Makedoniji trijumfovao je srpski satiričar Slobodan Simić iz Beograda. Drugo mesto osvojio je Ninus Nestorović iz Novog Sada. Treće mesto pripalo je Milanu Kuridži iz BiH (Republike Srpske).

Na konkursu je učestvovalo više od osamdeset aforističara iz Srbije, Makedonije, Rusije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske…

U obraćanju javnosti organizator ove značajne kulturne manifestacije ističe:

„Veliki broj umetničkih dela koja su stigla, ne samo iz naše zemlje, već i iz mnogih zemalja sveta samo je potvrdio našu glad za umetničkim stvaralaštvom i želju da se potpunom slobodom i autonomijom izrazi „čovek“ različitih starosnih grupa svojim posebnim jezikom, maštom, spontanošću i kreativnošću.

Dela koja smo dobili od posebnog su značaja za širu javnost jer nam kroz duhovito izraženu misao pokazuju stvarnost koja sadrži ironiju, sarkazam, globalni paradoks, preokret i ukazuju na smislenu poentu i kreativnost.”

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.