SPORT

od nedelja
570 pregleda

AK UŽICE BRDSKA TRKA

Атлетски клуб Ужице

Четири државне титуле у Кули

Првенство Србије у планинском трчању ове године одржано је у срцу Војводине, у Кули. Када се сазнало да је овај град добио организацију тешке атлетске манифестације, атлетски радници су мислили да је у питању шала која је дошла из канцеларије Атлетског савеза Србије.
Међутим, атлетски радници из Куле су овај догађај одржали на теренима старе циглане, тако да је стаза била изузетно тешка и захтевна, са доста стрмих делова, те су поједини такмичари из трке излазили ,,четвороношке“.
Најуспешнији такмичари, као и претходних година, били су атлетичари АК Ужице, који су освојили 5 медаља, а окитили су се и са 4 титуле првака у 8 категорија.
У трци сениора на 8.000 метара Урош Кутлешић је победио, и тако одбранио прошлогодишњу титулу у једној врло занимљивој трци.
У трци јуниорки на 4.000 метара победила је Ана Секулић.
У трци млађих јуниорки на 3.000 метара победила је Тамара Мићевић.
У трци пионирки на 1.000 метара победила је Александра Јовановић, којој је ово трећа победа у последње 3 године, а још увек је млађа пионирка. У истој трци, Милица Жунић је освојила треће место,

AK UŽICE BRDSKA TRKA 2

AK UŽICE

ak brdska traka 3

Стефан Јовановић пето место у трци јуниора, а Јелица Јоковић четврто место у трци сениорки. Тренер Жељко Челиковић је тим поводом рекао да је иза њих веома занимљиво такмичење у којем су такмичари показали да су вредно тренирали и да су тренутно најбољи. Трчали су са лакоћом и без већих проблема и донели четири титуле првака државе.
– Веома ми је било тешко да Тамару Мићевић, Ану Секулић и Уроша Кутлешића повучем са савезних припрема на Златибору, да би учествовали на овом такмичењу, јер њих очекују доста такмичења за репрезентацију Србије ове године. Даље настављамо са радом, да што спремнији дочекамо сезону на стази која почиње средином маја и очекујемо доста добрих резултата- казао је Челиковић.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.