početak GRADSKAINFO Stipendije japanske vlade

Stipendije japanske vlade

od nedelja
491 pregleda

vlada japana

MEXT

Stipendije japanske vlade

9. februara, u maloj sali Narodnog pozorišta u Užicu održano je predavanje o MEXT stipendijama Vlade Japana i projekcija animiranog filma “Bašta reči”.
Predavanju je prisustvovao veliki broj srednjoškolaca i studenata koji su saznali nešto više o stipendijama vlade Japana u našoj zemlji.
“Svi vi koji ste zainteresovani da nastavite studije u Japanu ili da završite postdiplomske studije u Japanu, možete to da uradite tako što ćete se prijaviti za MEXT stipendiju. Poznavanje japanskog jezika nije preduslov za prijavljivanje, što mnogi misle da je potrebno. Svi koji dobiju stependiju, prvu godinu provode u Japanu učeći taj jezik i navikavajući se na život, nakon čega slede četiri godine studiranja. Istakla bih ovom prilikom da su svi troškovi putovanja i smeštaja tokom studiranja u potpunosti pokriveni”, istakla je predstavnica ambasade Japana.
Sve informacije o stipendijama zainteresovani mogu da pronađu na sajtu Japanske ambasade. Nakon predavanja održana je i projekcija animiranog filma “Bašta reči”, koji govori o mladiću Takaou, mladom obućaru koji sreće misterioznu Jukinu.
N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.