početak GRADSKA Сусрет српских витезова у Карану

Сусрет српских витезова у Карану

od nedelja
597 pregleda

ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА
Градски већник Петар Благојевић најавио је витешки дан за недељу, 8. октобра у Карана код Беле цркве. Почетак је у 13 часова, а након тога, ко не буде могао да дође у Каран, моћи ће да види и испроба витешке вештине на Граском тргу.
– Витешко село биће постављено у Карану испред Беле цркве. Доћи ће седам витешких дружина са укупно 40 витезова. Сви заинтересовани могу да се активно укључе у све оно што су спремили витезови, попут стрељаштва, мачевања и слично. Затим ће у 18 часова бити организован дефиле витезова од Народног музеја до Градског трга, где ће витезови поново показати своје вештине – рекао је Благојевић и додао да ће уочи овог догађаја, у суботу, у сали Скупштине града, историчар Радивоје Папић одржати предавње на тему жупана Николе Алтомановића.
За оне који желе да посете витешко село биће организован превоз. Аутобус полази 12.30 часова испред зграде Народног позоришта, а враћа се у 16.30 часова.
Према речима Благојевића цео овај догађај, који је организован у склопу прославе Дана града, кошта 120.000 динара, а у то је урачунат превоз и по један оброк витезовима.
Иначе, Ужичани немају своју витешку дружину, али ће можда инспирисани овим догађајем, који се по други пут одвија у Карану (први је био прошле године), град добити и своју прву праву витешку дружину.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.