početak EKONOMIJA Грађане Ужица жестоко оштетила актуелна власт

Грађане Ужица жестоко оштетила актуелна власт

od nedelja
622 pregleda

ОСТАВКЕ!
Град Ужице ће, према пресуди Апелационог суда у Крагујевцу, морати Љубинку Илићу, власнику „Квиска“, да врати депозит од 62.250 евра са лицитације око 7 ари земљишта, где је био некада „Багрем“ и плус да плати око 550.000 динара судских трошкова. То је потврдио градоначелник Ужица Тихомир Петковић, који је рекао да онај, ко му је давао тумачења да ће добити спор, више неће бити на том месту.
– Сазнао сам пре неколико дана да је Апелациони суд у Крагујевцу на поновљеном поступку одбио жалбу града Ужица и донео пресуду да морамо вратити депозит уз додатне судске трошкове. Власник „Квиска“ се борио за свој новац, имао је право на то, и добио је пресуду у своју корист. Ми имамо још неке правне могућности на располагању и наставићемо да се боримо – рекао је Петковић.


Он је назначио да му је „чудно да је исти судија Апелационог суда два пута судио и пресудио у корист „Квиска“ и то је необично“.
– Оно што је сигурно, добијао сам обавештења и правна тумачења (ко је тај који је дао правно тумачење, прошло је време колективне одговорности?) да ће град тај спор добити. Ако се после крајње инстанце покаже да то тумачење није било исправно, онај ко ми га је дао трпеће последице, неће бити више на месту на ком је био – рекао је Петковић.
Да подсетимо, да је за лицитацију око парцеле на којој је некада био „Багрем“ Илић уплатио депозит од 62.250 евра и да је дао најбољу понуду од 360.000 евра. Међутим, комисија је одбила његову понуду због наводно непотпуне документације. Пошто је у огласу било наведено да се депозит не враћа, власник „Квиска“ је остао и без новца и без парцеле. Због тога је тужио Град Ужице, јер се по закону депозит увек враћа учесницима лицитације. Међутим, Општински суд у Ужицу је донео пресуду у корист Града. Илић се жалио Апелационом суду, који је наложио понављање поступка првостепеном суду да отклони све недостатке. Основни суд је отклонио недостатке и нашао да је депозит узет незаконито. Потом се жалио Град Ужице, али је Апелациони суд потврдио пресуду у „Квискову“ корист.

З. Г.

ево шта је Ужичка недеља до сада писала о овом случају:

СЛУЧАЈ БАГРЕМ

ОЛЕКС КУПИО БАГРЕМ

ИЛИЋ СЕ ЖАЛИО АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ

АПЕЛАЦИОНИ СУД

 

слични текстови:

КАКО ВЛАСТ РАЗБАЦУЈЕ НАРОДНЕ ПАРЕ

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.