početak GRADSKA Такмичење мушичара

Такмичење мушичара

od nedelja
538 pregleda

МУШИЧАРИ ОКУПЉЕНИ НА ЂЕТИЊИ
Од 10. до 13. маја на Ђетињи ће се одржати 9. Куп Јадранско-подунавских земаља риболоваца мушичара. Према речима председника Савеза риболоваца Србије Тихомира Лукића учествоваће 63 такмичара из 12 земаља, из свих бивших република Југославије и Словачке, Мађарске и Бугарске.
– Такмичарска стаза је целом дужином ревира, од ушћа Сушице у Ђетињу до Велике бране. База је у објекту удружења Аласи са Ђетиње, познатије ка бања на Ђетињи. Такмичење ће се одвијати по правилнику FIPS – moushe традиције. Дозвољен је лов на једну имитацију. Забрањена је употреба имитација израђених од фабриковане гуме и силикона, имитација рибље икре и рибице израђене од целулоида. Риба се до мерења чува у платненим чуваркама, а организатор обезбеђује чуварке. Бодоваће се поточна пастрмка преко 20 цм, липљен преко 20 цм, младица преко 20 цм – рекао је Лукић.


За четвртак је предвиђена пријава екипа, у петак (11. маја) је скуп екипа и тренинг, а у 16 часова је церемонија свечаног отварања и следи дефиле до градске скупштине. У суботу (12. маја) од 9 до 12 часова је прво коло такмичења, од 14 до 16 часова је промена сектора, од 16 до 19 часова друго коло такмичења, а затим следи мерење. Наредног дана од 9 до 12 је треће коло такмичења и следи мерење. У 15 часова је проглашење најбоље пласираних екипа и појединаца.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.