početak DRUŠTVO Тек сваки десети има адекватну терапију

Тек сваки десети има адекватну терапију

od nedelja
497 pregleda

ОБОЛЕЛИ ОД МС ОБЕЛЕЖИЛИ СВОЈ ДАН
Удружење мултиплa склерозе Златиборског округа Ужице домаћин је централне манифестације Савеза мултиплa склерозе Србије, поводом Светског дана оболелих од ове тешке болести, који се обележава сваке последње среде у мају. Слоган овогодишње манифестације је „Живот са МС-ом“, а присуствовали су еминентни стручњаци из ове области, оболели и њихове породице, представници града Ужица, институција, као и представници петнаестак удружења МС-а из целе Србије. На штандовима су приказани ручни радови чланова скоро свих удружења и одржан је културно-уметнички програм.


Према речима Драге Петковић, секретара ужичког удружења, у Србији је око 7.000 оболелих, али се број повећава и све је више младих. Удружења мултиплa склерозе Златиборског округа има 127 чланова, мада је процена да има око 500 особа које су оболели од ове болести.


– Мултиплa склероза је неизлечива болест, али ми постојимо да оболелим и њиховим породицама олакшамо и обезбедимо живот квалитетнијим, да се боримо против прогресије болести, да се боримо за лекове новије генерације и на тај начин смањимо инвалидности. Сваким даном са болешћу долазе нови проблеми, али и потребе да се они решавају, за шта је потребна подршка и разумевање – рекла је Драга Петковић и додала да тек сваки десети оболели има ту адекватну и скупу терапију.
Манифестација је одржана у среду, 31. маја, у Градском културном центру.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.