početak AKTUELNO U KRAGUJEVAC PO SIROVINE

U KRAGUJEVAC PO SIROVINE

od nedelja
586 pregleda

Donacija Vlade Japana

OTPADU SE U ZUBE NE GLEDA

Petković poslao dopis

Nakon štrajka kragujevačkih komunalaca, iz Užica su, prema izjavi direktorke JKP Bioktoš Mirajne Radivojčević iz ovog preduzeća upućeni jedno vozilo i tri radnika koji su angažovani na čišćenju kragujevačkih ulica.

– Jedan kamion je bio sa posadom, vozač i dva radnika, a čistači ulica nisu išli. Iz JKP Duboko, koliko mi je poznato, upućen je jedan kamion. Kamion je otišao ujutru i vratio se uveče.

Upitana da kaže koliki su troškovi ovog puta i ko će ih snositi, direktorka Radivojčević je rekla da je gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao da će ih snositi grad Užice, ali da je i gradonačelnik Kragujevca rekao da će ih snositi Kragujevac.
– To još nije dogovoreno, tako da ćemo tek videti ko će snositi troškove.

Na pitanje kako je obaveštena iz gradske kuće da treba da uputi pomoć Kragujevcu, direktorka JKP Bioktoš je odgovorila da je dobila pisani dopis od gradonačelnika Tihomira Petkovića i da je dan kasnije obavestila o tome Nadzorni odbor.

Na pitanje da li je rukovodstvo JKP Bioktoš u ovoj situaciji postupilo u skladu sa statutom preduzeća, Radivojčević se još jednom pozvala na dopis gradonačelnika i činjenicu da je o svemu obavestila Nadzorni odbor.

Ostala je nepoznanica kako javno preduzeće prema sopstvenim osnivačkim aktima može da postupi u situaciji kada neko drugo u susednom gradu štrajkuje, a šta je ono što bi bilo neprimereno njegovom statutu.

I Nikolić poslao pismo

Prema izjavi direktora Regionalne deponije Duboko, Neđa Milosavljevića, ovo preduzeće je kao regionalna firma čiji su osnivači osam opština, dobilo direktan dopis od gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića za pomoć u čišćenju ovog grada prilikom stupanja u štrajk kragujevačkih komunalaca.

Prema Milosavljevićevim rečima odluku za slanje jednog kamiona podizača i dva radnika doneo je Upravni odbor JKP Duboko uz saglasnost svih opština osnivača.

– Pomoć je upućena jedan dan. Sve je urađeno u skladu sa statutom preduzeće i ostalim propisima, a što se tiče troškova, rečeno nam je da će se za njih postarati grad Užice- rekao je Milosavljević.
Lj.K.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.