početak GRADSKAINFO UŽIČKA POLICIJA U AKCIJI

UŽIČKA POLICIJA U AKCIJI

od nedelja
490 pregleda

Обијали куће

Припадници Министарства унутрашњих послова лишили су слободе и на основу одобрења тужиоца одредили меру задржавања тројици Чачана, због постојања основа сумње да су извршила једно кривично дело разбојничка крађа и седам кривичних дела тешка крађа, од којих две у покушају, на подручју општина Пожега и Ариље.

Сумња се да су они, 20. фебруара, алатом отворили прозор на кући у Милићевом селу, општина Пожега, ушли у кућу и из комоде узели резервни кључ путничког возила, марке „мерцедес“, а затим су из спаваће собе отуђили један пиштољ марке „црвена застава“. Приликом бекства са места извршења осумњичени је уперио отуђени пиштољ у правцу оштећеног, чиме су извршили кривично дело разбојничка крађа.

Такође, сумња се да су осумњичени, током јануара и фебруара ове године, на подручју Пожеге и Ариља, најчешће употребом физичке снаге и алата отварали прозоре кућа и улазили у њих. Тако су отуђили новац у укупном износу од око 6.500 евра, као и накит, алкохолна пића и парфеме, укупне вредности око 320.000 динара.

Судија за претходни поступак Основног суда у Пожеги осумњиченима је одредио притвор у трајању од 30 дана.

О догађајима је обавештен тужилац Основног јавног тужилаштва у Пожеги.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.