početak GRADSKA Медицина будућности

Медицина будућности

od nedelja
3,3K pregleda

ДР ИВАНКА ЂУРИЧИЋ
Колико пута смо гледали филмове фантастике, где актери исцрпљени седају на неку направу, а за неколико минута напуњени и освежени неким невидљивим зрацима устану потпуно свежи и спремни да иду даље. Тако нешто слично се већ догађа и у Србији, али и у Ужицу, захваљујући докторки Ивани Ђуричић.
Ужичанка Др Иванка Ђуричић, специјалиста неурохирургије и лиценцирани лекар квантне медицине за Ужичку недељу говори о квантној медицини или, како ту врсту медицине зову у свету, медицини будућности.
– Квантна медицина је заснована на сазнањима из квантне физике, да свака ћелија, ткиво и орган имају своје специфичне фреквенције и да се уз помоћ апарата могу одстранити болесне, а у тело вратити здраве вибрације. Увидевши предности квантне медицине на личном примеру, и не само на личном, определила сам се да бавим квантном медицином – каже др Иванка.
На питање у чему је разлика квантне медицине у односу на класичну медицину, она каже:
– За класичну медицину треба много енергије, времена, стрпљења и новца да се дође до дијагнозе. Та дијагноза често објашњава клиничку слику и симптоме, али не тражи прави узрок. Оно што се ради у квантној медицини је да се тражи узрок и делује на њега. Она је комфорна, неиванзивна и безболна, могу је примењивати све категорије и сви узрасти, ефикасна за скоро све познате болести и еколошки чиста. Концепт је да на једном месту за веoма кратко време пацијент добије целокупну дијагностику и терапију и за два до три дана већ će се боље осећати и приметити разлику. Потребна је додатна опрема за 400 терапијских програма, што ће омогућити тестирање на све могуће постојеће алергене, пестициде, тешке метале, микроорганизме, бактерије, вирусе, паразите и да се помоћу њих они могу отклонити из организма.
Квантна медицина је, у ствари, једина грана медицине којом се алергије могу лечити и излечити. Са класичном медицином се само сузбијају симптоми.
Такође, може се одређивати и функционално стање органа, а такође детекција и отклањање штетних утицаја зрачења мобилних мрежа, радиоактивности и електросмога. Квантна медицина је практично медицина будућности, јер она спаја сазнања из квантне физике, електронике, класичне медицине и користи древне методе лечења. У науци је направљена јасна веза између исхране и неуротрансмитера, преносника у мозгу, тако да, другим речима, ми смо оно што једемо. Ово поље такође нуди могућност даљег истраживања, тако да се све то може проучавати квантном медицином и користити за лечење многих других болести које за сада класична медицина не користи. Постоји већ неколико хиљада пацијената које сам лечила као неурохирург, а такође велико искуство ми је моја сопствена борба са коксаки вирусом, тако да сам у потпуности схватила које су предности и шта је неопходно да се сачува добро здравље – објаснила је наша саговорница и додала да је ово идеална медицина за пословне људе, који су ограничени временским роковима, под притиском, који раде одговорне послове, а воде бриге о свом здрављу, као и за жене и мушкарце који имају проблема са телесном тежином.
Др Иванка Ђуричић има своју ординацију „Квант експерт“ на Врачару у Београду и сада део свог одмора проводи у родном граду. Са собом је понела и апарат који користи у дијагностиковању и лечењу.


– Апарат којим радим производи немачка фирма. У Немачкој се са овим апаратом ради већ 30 година, а све више се и усавршава. Помоћу њега може да се процени функционално стање органа и система и има 400 терапеутских програма да се та стања побољшају за различите болести и дијагнозе од болова, упале уха, крајника, болова у кичми, хормонских поремећаја, а могу се лечити и теже болести, само је потребно више пута да се долази на терапију. Дакле, то је апарат за дијагностиковање и лечење. Дијагностика је основа, али само дијагностиковање је непотпуно. Мени је лично овај апарат помогао и нисам била прехлађена од када га имам, иако сам била изложена многим вирусима.
Овај апарат враћа организам у природно стање. Значи, подстиче самоисцељујуће моћи организма који сваки организам има. Једноставно, одушевљена сам са сазнањима о квантној медицини – рекла је др Ђурчић.
На питање на ком принципу ради, она каже:
– Сваки орган има одређене фреквенце и апарат је у стању да то региструје. У апарату, у његовој бази података има које су исправне, а које нису. Из организма пацијента прима информације и селектује их, а затим враћа само здраве. Зато је терапија за сваког пацијента индивидуална. Може да одреди који лек некоме одговора, а који не. У принципу, те фреквенце су као мале струје, као кад радимо ЕКГ, када стављају електроде на кожу и на кожи се региструје електрична активност срца или као ЕЕГ, снимање можданих таласа. Оно што је занимљиво, то је суштинско лечење на основу правих узрочника болести. Пацијент има висок притисак и узима лекове да снизи тај притисак. Али, то није узрок, јер шта је узрок високог притиска? Е сад, то је један дуготрајан процес. Или пацијенти који имају реуматизам, узимају лекови за сузбијање болова, али не знају шта је узрок реуматизма. Са овим начином лечења се отклањају узроци болести. Сви ми када се тек родимо релативно смо здрави, а све што добијамо током живота су оптерећења. А та оптерећења су енергетске блокаде, када ти кажу уради ово, а други не, ожиљци операције, зрачење мобилних телефона, подземне воде, то су све ствари који утичу на наше здравље, као и бактерије, вируси и слично. И човек са свим тим наслаганим у организму, са оним што долази следеће, већ са пола снаге, не може да се бори. А помоћу овог апарата може да се отклања једно по једно, да као компјутерски систем, када је пребукиран и почне да трокира, па се отклањају једна по једна фасцикла, тако и у човековом организму треба отклањати део по део тога што се нагомилало, извршити детоксикацију организма. Ово није трајно лечење, јер не може да се избегне употреба пестицида, јер једемо храну која их има у себи, али једноставно само одстрањујемо део, да се не би много нагомиловало.
– Има доста људи који се осећају лоше и не знају шта им је. Изваде резултате, а они добри, па кажу да је све то на психичкој бази. Међутим, оно што овај апарат препознаје, то су оне суптилне промене. Рецимо, може да препозна поремећај штитне жлезде, где још није дошло до тих промена које се препознају у крви, него је то у некој почетној фази, јер се не ради о структурним променама, него само о функционалним, и те промене се не би виделе на магнетној резонанци. Дакле, апарат региструје суптилне промене, које се не могу видети и познати у крви, нити на магнетној резонанци, јер када се виде на магнетној резонанци, то је већ неки даљи стадијум, где је дошло до промена. Јако је добро да људи, чим примете неку промену, не кажу да им је то на психичкој основи, већ да размисле и искористе предност овог апарата. Користи се и за отклањање енергетских блокада, што класична медицина не познаје или код ожиљака – додала је др Иванка.

Као што је већ рекла, квантна медицина се у Немачкој користи већ три деценије, а каже да у Словенији прослављавају већ 20 година коришћења овог апарата. Наша саговорница каже да лекари квантне медицине не говоре пацијенту да не узима лекове, већ да треба да проба овај вид лечења, па ако му буде боље, може да се смањи доза лекова и слично. Она организам посматра као енергетско поље. На питање како на њу утиче лечење, јер ради са енергијом која на неки начин зрачи и колико пацијената дневно може да прегледа и спроводи терапију,др Ђуричић каже:
– Сви ми зрачимо и стално примамо енергију, јер смо као отворени системи изложени свим информацијама. Свако носи своју енергију и зато човек треба да одвоји време да ради нешто што воли, где ће обнављати ту своју енергију. Ово је енергетска медицина и практично, када радим, дајем део своје енергије пацијентима. Има неких који су захтевнији и после таквих пацијената, једноставно осетим умор. Просечно могу да урадим три до четири пацијента дневно. Комплетан преглед са терапијом у просеку траје сат и по времена. Зато се и ја повремено прикључујем на апарат, једном месечно укључим себи неке програме, како би се очистила од тих информација и редовно проветравам просторију – објаснила је др Иванка.
Њено занимање за квантну медицину почело је од када је сазнала да и сама има здравствених проблема.
– Имала сам коксаки вирус и била сам 20 месеци н а боловању. Почела сам да се интересујем да ли има неког начина да се ово лечи, јер после контроле кажу ми добро је, пиј витамине, мируј и тако од контроле до контроле. Мени није било нарочито боље и пролазили су месеци. Онда сам се питала да ли има нешто што би мени могло да помогне. Немогуће да нема. И тада сам почела да се интересујем за квантну медицину. Дошла сам до сазнања да сваки вирус, бактерија има своју фреквенцију и када се доведе уз помоћ апарата у стање резонанце, тај вирус може да се уништи. Мени је то било јако интересантно. И почела сам да се занимам за то. У међувремену сам почела да радим на гама ножу на Клиничком центру у Београду. Била сам у Прагу три месеца на усавршавању из гама ножа, али све време у глави ми је била квантна медицина. У средњој школи сам била техничар за физичку хемију, значи спектрометрије, спектроскопије, квантна физика и мерења, да свака боја коју видимо, има своју фреквенцију и та интересовања из средње школе су ме у том периоду повезала са медицином и начином да се може помоћи људима. Јако ме је занимало да то спојим у једно.
– У Праг сам отишла, јер су ме за тај град заинтересовали људи који су дошли да инсталирају гама нож на клиници, а они имају гама нож од 1992. године. Када сам отишла тамо, заиста сам била задивљена њиховом дисциплином, прецизношћу, како воле своју земљу и како може пуно да се ради у миру и тишини, где су испуњена сва елементарна људска права, где људи имају поштовање према свима, да је битно да и чистачица доручкује, да за свако за собом склања сваки папир, било да је хирург и слично. Мислили су да ће остати тамо. Били су изузетно фини према мени, а физичар који је држао предавања по целом свету, водио ме је да ми покаже где ми је вртић за дете. Баш су јако добронамерни људи. Ипак, вратила сам се због приватних обавеза, а током боравка у Прагу, мој начин размишљања се променио. Добила сам та нова сазнања, која су променила мој став према животу и начину лечења. Била сам на једном курсу из квантне медицине у Прагу, а када се вратила у Србију, ишла сам пола године на предавања које је организовало Српско лекарско друштво у Београду. Још у Прагу сам размишљала да купим апарат, а све док сам ишла на та предавања, много сам времена проводила читајући и информишући се о квантној медицини, уопште у том холистичком размишљању, да не може да се посматра један део тела, да све има своју целину, да иза сваког бола стоји бес. Сада сагледавам човек холистички.
Др Иванка је специјалиста неурохирургије и после толико година рада у тој струци, она се ипак определила за квантну медицину.
– Док сам радила на гама ножу пацијенти су се код мене смењивали као на траци. Био ми је неподношљив такав начин приступа пацијентима, као да се не ради о људима, сматрам да је то нехумано и не треба тако да се ради. Не радим више ни у ужичкој болници, ни на клиници у Београду, мада су ме звали да се вратим на гама нож. Не могу то да прихватим, јер где може дневно да се прегледа 50 људи и да то буде адекватно – рекла је др Иванка.
Иначе, др Иванка Ђуричић је рођена у Ужицу, где је завршила основну школу и гимназију. Потом је завршила Медицински факултет и стажирала у Ужицу. Започела је специјализацију неурохирургије у трајању од 6 година, од чега је једну провела у Ужицу и пет година у Београду. Специјализацију је завршила и 2005. године основала одсек неурохирургије у ужичкој болници. Током 2015. године отишла је на Клинички центар у Београду на гама нож, где је провела две године. После тога је отишла у Праг, а по повратку у Београд, отворила је своју ординацију за квантну медицину.

Ова врста медицине истим апаратом примењује се само на ВМА, где ради Иванкина колегиница, али само на лежећим пацијентима.
– Било би врло корисно када би здравствене установе набавиле овакве апарате, јер би све инфекције краће трајале, смањили би се трошкови лечења и много тога још. Једноставно, видела би се економска корист – закључила је др Иванка Ђуричић.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Vesna vitorovic 3. јануар 2020. - 16:00

Kad dolazite u Uzice.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.