početak SATIRA Власт тражи смену свих који су открили незаконито трошење новца

Власт тражи смену свих који су открили незаконито трошење новца

od nedelja
448 pregleda

– Градске власти признају да су непријатно изненађењем извештајем буџетске инспекције која је утврдила неправилности при трошењу буџетских средстава и најављују да ће тражити одговорност свих који су учествовали у откривању ових података –

– Најблаже речено, шокирани смо сазнањем да су јавна предузећа трошила новац мимо закона, каже наш извор у ужичкој власти. – Извештај буџетске инспекције ће бити детаљно анализиран и, у име града, обећавам да ћемо предузети све неопходне мере како би одговорни били кажњени. Већ смо покренули иницијативу којом тражимо смену буџетске инспекторке и свих оних који су објавили њен извештај. Дотична инспекторка не само да је утврдила да се новац грађана троши несавесно и незаконито, већ тражи и промену таквог начина пословања градских предузећа. То је, најблаже речено, недопустиво. Имала могућност је сијасет других могућности, да напише да је све у реду, да пропуста нема, могла је да предложи промену закона и његово усклађивање са потребама партија на власти. Инспекторка је напротив одлучила да се, у свом раду, руководи искључиво бројкама и постојећим законским решењима, што недвосмислено показује лошу намеру. Ово су само неки од разлога због којих тражимо покретање дисциплинског поступка и њену смену, објашњава он.
Буџетска инспекција је највише неправилности открила у ЈКП Велики парк где је утврђено да су радници запошљавани на непостојећа радна места, да су некима од њих исплаћиване веће зараде без икаквог законског основа, а део средстава трошен потпуно ненамeнски.
Пример ЈКП Велики парк најбоље одсликава неодговорност буџетске инспекције. Открили су толико неправилности да треба да их буде срамота због тога. Ниједног момента се нису запитали како ће се грађани осећати када сазнају на какав начин се троши новац. Вероватно би били више него разочарани, почели би да сумњају у своју власт, а то је последње што нам треба у ситуацији када нам је баш кренуло и ствари никад нису боље функционисале, рекао је наш извор и искористио прилику да похвали одговорне новинаре који се нису бавили овом темом.

Бојан Савић (Ужичка недеља 983)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.