početak GRADSKA Засађено 1.100 стабала

Засађено 1.100 стабала

od nedelja
644 pregleda

дуња ђенић

ПОШУМЉАВАЊЕ
Дуња Ђенић, члан Градског већа задужена за екологију, рекла је да је из градског буџета опредељено 300.000 динара за пошумљавање и да је тим купљено 1.100 садница. Ново младо дрвеће се сади на истом месту где су прошле године одсечена болесна и стара стабла.
– У доњем делу засадићемо бели бор, у средњем појасу се саде две врсте багрема, а у вишем делу јавор и липа. Десно ће бити засађена друга врста дрвећа. Овој акцији су се врло радо одазвала деца из основних и средњих школа, што је и циљ акције. Циљ је да се код деце развија еколошка свест и брига о животној средини. Поред деце у пошумљавању учествују и радници ангажовани преко јавних радова у јавним предузећима – рекла је Дуња Ђенић.

велики парк пошумљавање

Даница Чумић и Милица Цвијовић, ученице друге године гимназије, кажу да су веома срећне што учествују у оваквој једној акцији.
– Добровољна сам се јавила да учествујем, јер знам да је ово битно за нашу средину. Част ми је што могу и ја да дам свој допринос да наша околина изгледа лепше – рекла је Даница.
– И ја волим што учествујем у овој акцији. Волела бих када би организовали и чишћење корита реке Ђетиње. И ту ћу се врло радо одазвати – рекла је Милица.

veliki park užice pošumljavanje

Деца су добро расположена, једино су имали примедбу што им нису обезбеђене рукавице и алат. Дали су им по неку лопату или један до два крампа. Неки дечаци су се и припремили, па су од куће понели свој мали ручни риљач. Недостатак алата и рукавица убрзо је решен, јер је од сат времена закашњења, ипак стигао камион алатом.

З.Г.

veliki park pošumljavanje

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.