Засађено 1.100 стабала

- У акцији пошумљавања засађено је 1.100 садница, од чега 1.000 на брду изнад Великог парка и 100 садница у Великом парку и у граду -

дуња ђенић

ПОШУМЉАВАЊЕ
Дуња Ђенић, члан Градског већа задужена за екологију, рекла је да је из градског буџета опредељено 300.000 динара за пошумљавање и да је тим купљено 1.100 садница. Ново младо дрвеће се сади на истом месту где су прошле године одсечена болесна и стара стабла.
– У доњем делу засадићемо бели бор, у средњем појасу се саде две врсте багрема, а у вишем делу јавор и липа. Десно ће бити засађена друга врста дрвећа. Овој акцији су се врло радо одазвала деца из основних и средњих школа, што је и циљ акције. Циљ је да се код деце развија еколошка свест и брига о животној средини. Поред деце у пошумљавању учествују и радници ангажовани преко јавних радова у јавним предузећима – рекла је Дуња Ђенић.

велики парк пошумљавање

Даница Чумић и Милица Цвијовић, ученице друге године гимназије, кажу да су веома срећне што учествују у оваквој једној акцији.
– Добровољна сам се јавила да учествујем, јер знам да је ово битно за нашу средину. Част ми је што могу и ја да дам свој допринос да наша околина изгледа лепше – рекла је Даница.
– И ја волим што учествујем у овој акцији. Волела бих када би организовали и чишћење корита реке Ђетиње. И ту ћу се врло радо одазвати – рекла је Милица.

veliki park užice pošumljavanje

Деца су добро расположена, једино су имали примедбу што им нису обезбеђене рукавице и алат. Дали су им по неку лопату или један до два крампа. Неки дечаци су се и припремили, па су од куће понели свој мали ручни риљач. Недостатак алата и рукавица убрзо је решен, јер је од сат времена закашњења, ипак стигао камион алатом.

З.Г.

veliki park pošumljavanje

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.