početak GRADSKA Вељови прешли у СНС

Вељови прешли у СНС

od nedelja
990 pregleda

КО У ВЛАДИ…
Комплетан Градски одбор Нове Србије Ужице и Општински одбор ове странке у Севојну приступили су Градском одбору СНС-а. Бобан Перишић, доскорашњи председник ГО НС, а сада, како је рекао, поносити члан СНС-а, изјавио је да је одлука донета једногласно и да је целокупни одбор са већином чланства напустио Нову Србију.


– Градски одбор Нове Србије је заједно са СНС-ом још од 2009. године. Ми водимо једну доследну политику и прошле године смо подржали политику и кандидатуру Александра Вучића за председника државе, јер води такође доследну политику, за разлику од централе Нове Србије, чија се политика у протеклих пар године, а посебно у последњих пар месеци, посебно променила. Ми заиста нисмо у могућности да подржимо кандидатуру Шапића, Ђиласа или Вука Јеремића на било којим изборима. То је оно против чега смо се ми борили. Настављамо у истом маниру у коме смо до сада радили, са пуно труда и наши чланови су вредни људи. Поносим се са Градским одбором Нове Србије што није подлегао притисцима из централе. У току дана сви ће појединачно постати чланови СНС-а – рекао је Перишић и истакао да је Нова Србија у Ужицу четврта странка по снази.
На питање да ли ће и функционер странке Зоран Аџић прећи у СНС, Перишић је рекао да Аџић није члан градског одбора НС, већ је председник Извршног одбора Нове Србије.
– Господин Аџић има слободну вољу да одлучи сам и мислим да је потребан граду и да својим иксуством помогне граду. Надам се да ће се прикључити тиму за развој Ужица – рекао је Перишић.


Два одборника Нове Србије ће се сутра на седници Града Ужица прикључити одборничкој групи СНС-а.
Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС и председник СНС Ужице Тихомир Петковић честитали су на одлуци руководиоцима Нове Србије у Ужицу.
– С обзиром да је Велимир Илић и овде остао без странке, сада може на миру да подржава Алексанра Шапића, Ђиласа и са осталом компанијом у околини Ужица, да мрзи госпидина Вучића, јер то је једина политика коју је у последњих две године заступао. Једино од њега што смо могли да чујемо су увреде и најогавније речи на рачун Вучића и његове породице. Онда не треба да се чуди што га људи напуштају и што му се странка гаси од града до града, а чини ми се ни у Чачку да не постоје – рекао је Глишић.


Глишић се осврнуо и на локалне изборе у Севојну.
– Нашим члановима се замера што остављају оловке и календаре, за разлику од несрећног Стаматовића, који им овде нуди 10 или 20 евра без икакве политике и плана, уз увек присутну мржњу према Александру Вучићу. Нема Севојно њива и хотела, које може да прода као Чајетина, па да може од тога да живе сви … Он је освојио 20.000 гласова мање од неважећих листића, али има пара да галами и дере се, он је безобразан и ваљда тим безобразлуком хоће да брани све оно нечасно и непоштено што ради – рекао је Глишић и Милана Стаматовића, председника Здраве Србије назвао једним необразованим, бахатим и осионим човеком.

Коментаришући рад градског одбора у Ужицу, Глишић је рекао да увек може боље.
– Некада су добри, некад лоши, некада успавани и ево добре прилике да видимо у Севојну колико смо спремни. Наша кампања се води од врата до врата, разговарамо са људимa, да видимо да ли замерају нашој политици коју водимо и какве замерке имају. Било је у Ужицу мало проблема, мало су се опустили, па смо морали да у неким унутарстраначким договорима да будемо мало оштрији, али то се свугде се дешава. Функционери најпре морају да се посвете послу – рекао је Глишић.

Приликом предаје листе кандидата за одборнике уједињене опозиције за предстојеће изборе коју предводе Милан Стаматовић (Здрава Србија) и Јован Марковић (ДС), на коментар Дарка Глишића да Стаматовић купује гласове, Стаматовић је рекао: – Ми не водимо људе као СНС од града до града, да их плаћамо до 1.000 до 2.000 динара и сендвиче. Да ли видите овде некога са сендвичем или неки аутобус, или некога са стране? То је манир СНС да оптужују људе без икакавог разлога и да имају хорде батинаша – рекао је Стаматовић.

На питање да ли је концерт Аца Лукаса у Севојну део кампање СНС, Глишић каже:
– Ацо Лукас је пријатељ странке и он нас јавно подржава. Ми њему не можемо да забранимо да нас јавно подржава и он поклања концерте. Синоћ је поклонио концерт у Обреновцу, као што је пре неки дан у Лазаревцу, вечерас је у Младеновцу, а 13. фебруара је у Севојну. Хвала му – рекао је Глишић.

З. Г.

     

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.