početak GRADSKA Живимо ли сви у истој држави?

Живимо ли сви у истој држави?

od nedelja
998 pregleda

ЗАПЛЕТ И РАСПЛЕТ У ФК „СЛОБОДА“
На само двадесетак дана од почетка сезоне и после бурне Скупштине клуба, ФК „Слобода“ коначно је добила свог спонзора. Генерални спонзор и спортски директор је Божидар Опачић и он је преузео 100 посто финансирање клуба у наредном периоду. Нови шеф стручног штаба је Милан Босанац.
 На конференцији за новинаре одржаној у понедељак, 16. јула 2018. године, председник УО ФК „Слобода“ у оставци Бранко Бешевић представио je Опачића и Босанца.


Бешевић је рекао да ће Опачић финансирати и млађе селекције, мада то у првобитном разговору није било у плану. Такође, без обзира на гласине које су провејавале, да Град неће дозволити „Слободи“ да користи стадион, Бешевић је на то рекао:
– Имамо уговор и анекс уговора са Градом о коришћењу стадиона, а који Град може да раскине. Не знам шта Град планира, можда да купимо 15 оваца и пустимо на ову траву. На овом стадиону не тренира само први тим, већ и деца, тренирају и атлетичари. Ипак, не верујем да тако нешто може да се деси – рекао је Бешевић и додао да ће наредних дана бити одржана седница Фудбалског савеза Србије, на коме ће питати само једно питање, а то је: живимо ли сви у истој држави?, с обзиром да су челници Града рекли да не могу да пребацују новац и помажу клуб док је у блокади, а у неколико градова Србије то се увелико ради.

Божидар Опачић, нови финансијер ФК Слободе

Нови спонзор Божидар Опачић захвалио се на указаном поверењу и изразио наду да ће после толико тешких тренутака, од сада све бити како треба. С обзиром да „Слобода“ дугује новац ФСС, око 500.000 динара за дуг према двојици фудбалера, Опачић је рекао да ће то бити исплаћено и да ће моћи да се доводе нови играчи.
– Ми ћемо дати максимум и уздамо се у велики рад, одакле ће произаћи успех.
Извршиће се велика селекција и који ће играчи остати одлучиће се на основу њиховог квалитета. Правила су јасна, могу да буду само два странца у протоколу, тако да све оне приче о странцима, нису тачне. То су све играчи из домаће лиге – рекао је Опачић.
Он је рекао да је циљ најпре стабилизација и на полусезони видеће се где је „Слобода“.
– Само великим радом можемо да дођемо до резултата и можемо да будемо изненађење ове сезоне – рекао је Опачић, који ће са клубом сарађивати на неодређено време и који се нада да ће то бити дужи период.
У јавности се у последњих неколико дана говорило да је Опачић, у ствари, представник шпанског клуба „Алавес“, и на то питање је одговорио:
– Један шпански клуб жели да уђе на тржиште Србије, пошто у региону има своје клубове. Видећемо како ће то да функционише, па на зиму можемо да причамо мало више – рекао је нови спонзор, али није хтео да каже о ком се клубу ради.

Милан Босанац, нови тренер ФК Слободе

Милан Босанац, нови шеф стручног штаба и тренер, рекао је да му је част да буде тренер ФК „Слобода“.
– Када сам видео стадион и колико вас је дошло на ову конференцију, убеђен сам да је „Слобода“ главни клуб целе Западне Србије. Цела ситуација око клуба не треба да буде проблем и као тренер учинићу све да се консолидује ситуација у екипи. Добио сам информације о играчима од прошле сезоне и ставићу акценат на децу из Ужица. Лига Србије је доста јака ове сезоне и морамо направити костур тима, а ужички играчи ће сигурно добити прилику. Имамо још мало времена да се тактички и физички припремимо. У плану је да имамо пет припремних утакмица на Златибору и то је прилика да се направи селекција. Тренажни период ће проћи од 30 до 40 играча, од којих ћемо изабрати 22 играча – рекао је нови тренер, који је после играчке каријере пре осам година, почео као тренер у Раду са омладинцима и првим тимом, затим наставио у Чукаричком са омладинцима и као шеф стручног рада у БСК и Синђелићу, а последњи клуб који је тренирао пре годину дана је „Слобода“ из Тузле.
У понедељак поподне извршена је и прозивка играча.

– остатак текста можете прочитати у новом броју Ужичке недеље, 990-ом по реду, који излази сутра, у среду, 17. јула 2018. године –

– Не знам шта Град планира, можда да купимо 15 оваца и пустимо на ову траву – „Слобода“ треба да настави живи и напредује под новим, незнатно измењеним именом, можда као „Слобода 1925“ или нешто слично – Време је кратко за спровођење ове одлуке, мери се сатима, али је изводљиво, ако се данас донесу те одлуке.– рекао је градоначелник Петковић – Не можете изгласати ово ваше и ја нећу да будем председник Управног одбора који је угасио „Слободу“. Формирајте нову Скупштину и угасите клуб. – У томе нећу да учествујем – рекао је Бешевић –

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.