početak KULTURAMUZIKA 11 godina Mojo club-a u Užicu

11 godina Mojo club-a u Užicu

od nedelja
1,4K pregleda

Šmit i dalje u sedlu!

ŠMIT I MOJO KLUB

Na žalost, savremenici smo teških vremena. Možda će nekada ova vremena biti bolja od aktuelnih, moramo biti optimisti, ali jedno je sigurno: muzika je melem za dušu!

18. septembra 2003. godine u Užicu je počeo sa radom „ Mojo club“. Otvorio ga je Zoran Mitrić poznatiji kao Schmidt sa svojom suprugom Nadicom. Prvih godina tu se slušala isključivo blues and rock muzika, kasnije je, valjda da bi privukao i mlađu populaciju, počeo da pušta i muziku koja zalazi i malo više u hard tonove. No, svakako uvek je u pitanju kvalitetna muzika. Velika kolekcija video koncerata je uvek spremna da zadovolji i najprefinjeniji ukus. Ovaj muzički kutak je, na žalost, i dan danas jedini u gradu sa preko 80.000 stanovnika.

U četvrtak 18. septembra 2014. godine bila je upriličena skromna proslava kojom je obeleženo 11 godina postojanja „Mojo“ kluba. Svirala je grupa „Moondance“, za ovu priliku pojačana bubnjarem The Highlanders-a, Mattom. Mita i ekipa su kao i uvek odlično otprašili repertoar pun rok standarda a za ovu priliku posebno začinjen stvarima Jimi Hendrix-a, koji je preminuo 18.09.1970. godine u svojoj 27. godini života.

Prilazeći „Mojo“ klubu Rakijskom pijacom su za promenu, odjekivali tonovi „Vudu deteta“ i fantastični zvuk Vah-Vah pedale. To je obećavalo, u startu dobar provod. Klub je bio dupke pun, bilo je čak i prijatelja iz Čačka koji nikada ne preskaču godišnjicu kluba. Pred kraj koncerta, Moondance-u se pridružio Shommy boy, iz The Highlanders-a, i zajedno su odsvirali Hendrix-ovu „Who Knows“ i bluz standard „Hoochie Coochie Man“. To su ujedno bili i poslednji živi tonovi te večeri. Ostatak večeri, uz nikada ne dorečene priče, muzički je obojio a ko drugi nego Schmidt, master of ceremony.

I kao što kaže pesma, „Who Knows“ (Ko zna) možda se sledeće godine vidimo u većem broju i u većem prostoru, do tada, održavajte plamen.

šmit i ekipa

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.