početak GRADSKAINFO 40 godina bavljenja automobilizmom

40 godina bavljenja automobilizmom

od nedelja
610 pregleda

mikica vesnić amss priznanje

Godina koja je još malo za nama ostaće upamćena i po najvećem klupskom uspehu na evropskoj sceni jednog automobilskog kluba iz Srbije. Nakon brojnih priznanja koje je ASK EKO Racing Team Vesnić 2015-te godine osvojio u Evropi i druge titule šampiona CEZ-a za Milovana Mikicu Vesnića počast za uspešno predstavljanje u inostranstvu timu su odali i Auto Moto Savez Srbije ali i lokalna samouprava grada Užica.

U petak, 25. decembra, na svečanosti Sportskog saveza grada Užica, koje je održano u užičkom pozorištu, ekipa ASK EKO Racing Teama Vesnić ponela je zvanje najboljeg sportskog kolektiva grada za godinu 2015. Nagrada ima utoliko veću simboliku ako se uzme u obzir da porodica Vesnić ove godine slavi jedinstven jubilej – 40 godina bavljenja automobilizmom. Toliko godina je Užice neraskidivo vezano uz prezime Vesnić, a Milun i Mikica, kao dve uspešne generacije sportista, proneli su sa ponosom ime svoga grada širom ex-Jugoslavije i Evrope. U ime tima priznanje je primio direktor kluba i legenda srpskog auto-sporta Milun Vesnić.

amss001

Nekoliko dana ranije, u Zrenjaninu održana je i dodela priznanja najboljima u domaćem auto-sportu. Tom prilikom Milovan Mikica Vesnić je primio posebnu nagradu od Auto Moto Saveza Srbije za doprinos razvoju auto-sporta uz još jedno obećanje da će savez, čije boje Vesnić i mnogi drugi automobilisti brane u Evropi, smoći snage da dodatno stane iza njih i pomogne im u godinama koje dolaze.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.