početak DRUŠTVO Protest zaposlenih u policiji i ostalih građana ispred Palate Srbije

Protest zaposlenih u policiji i ostalih građana ispred Palate Srbije

od nedelja
577 pregleda

plakat protest 27.12

Sutra, 27.12.2015. godine, u 12h ispred Palate Srbije održaće se protest zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, njihovih porodica i ostalih građana. Zaposleni u policiji traže da Ministar hitno suspenduje sva rešenja o premeštaju odnosno otkazu jer su nezakonita i da utvrdi jasne kriterijume za dekriminalizaciju policije; da se odmah utvrdi odgovornost i spovede postupak protiv rukovodilaca organizacionih jedinica koji su predložili premeštaj časnih i poštenih policajaca a krimi policajce ostavili u službi; da i druge sindikate, a ne samo reprezentativne uključi u rad radne grupe koja treba da utvrdi nepravilnosti do kojih je došlo pri donošenju rešenja za premeštaj; da se usvoje predlozi Nezavisnog policijskog sindikata Srbije za izmenu pojedinih članova nacrta Zakona o policiji.
Organizator protesta je Nezavisni policijski sindikat Srbije a protest su podržali – Sindikat policije Sloga, Granski sindikat uprave, pravosuđa, odbrane i policije „Nezavisnost“, Sindikat ujedinjene policije i Sindikat policije i policijskih starešina.
Po završetku protesta od sledećeg dana planirano je održavanje niza protesta na terenu, po Policijskim upravama sve do ispunjenja zahteva.
NPSS poziva sve nezadovoljne policajce i ostale građane da prisustvuju ovom mirnom protestu, jer danas je reč o pravima policajaca a sutra o svim ostalim građanima. Samo zdrava, poštena, nekorumpirana, depolitizovana i dekriminalizovana policaja može da brine o deci i građanima na pravi način i da održava red i mir u Srbiji.

P r e d s e d n i k
MOMČILO VIDOJEVIĆ

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.