početak DRUŠTVO 50 година ужичке кинологије

50 година ужичке кинологије

od nedelja
2,7K pregleda

ИЗЛОЖБА ПАСА
На 21. јубиларној државној изложби паса у Ужицу, која је одржана 22. априла у Великом парку, у конкуренцији од око 300 паса победио је азијски овчар, друго место је освојио лабрадор, a треће немачки овчар.
Изложбу је отворио Петар Благојевић, члан градског већа задужен за друштвене делатности, који је пожелео добродошлицу свим љубитељима паса из Србије, као и онима из Италије, Чешке, Немачке …


Милош Гускић, председник Кинолошког друштва „Ужице“, каже да ове године ово друштво слави 50 година свог постојања.
– Послужило нас је лепо време и сви излгачи су били задовољни. Судиле су еминентне судије Кинолошког савеза Србије. За наш јубилеј уручили смо плакете заслужним кинолозима, као и људима који помажу рад нашег друштва – рекао је Гускић.


Поред великог броја излагача било је доста и Ужичана који су дошли да гледају изложбу и упознају се са разним расама паса, од оних најмањих, попут чиваве, мопсова,малтезера, јазавичара, јоркширског теријера, булдога и енглеских и француских и других раса, оних средњих, попут ретривера, лабрадора, боксера, немачких овчара, малиноа, стафорда, велике пудле, хаскија, акиту-ину, чау-чау и других, онда ловачих паса, па до оних најкрупнијих, као што су азијски овчари, кане корсе, аргентинске доге, бернадинци, бобтејли, шарпланинаци, добермани, ротвајлери, бернски овчари, швајцарски овчари и других.

З. Г.

погледајте галерију фотографија:


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.