početak GRADSKAINFO 7. фестивал српског фолклора

7. фестивал српског фолклора

od nedelja
755 pregleda

kud-sevojno-photo-02

КУД “Севојно” у Немачкој
Културно-уметничко друштво Ваљаонице бакра а.д. и Ваљаонице Алуминијума “Импол Севал” а.д. Севојно, на позив Српског културног центра “Вук Стефановић Караџић” из Раштата узеће учешће на седмом по реду фестивалу српског фолклора у Немачкој.
Чланови ансамбла “Севојно”, уз пратњу Народног оркестра, публици у Раштату представиће се играма Кобишнице и Димитровграда, које ће извести Извођачки ансамбл, као и играма Бујановца и Лесковца, које ће извести Дечији ансамбл друштва. Поред домаћина и aнсамбла “Севојно”, учешће на фестивалу узеће и КУД “Србија Извор” из Новог Исенбурга и СКСК “Слога” из Штутгарта. Нема сумње да ће ово бити још једна прилика да сви заједно представе српску традицију кроз игру и песму и тако домаћој публици, као и гостима, уприличе незаборавно вече.

kud-sevojno-photo-01

Уметнички руководилац Делић Ђорђе напомиње како је ово једна од ретких прилика да на фестивалима ван земље гостују извођачки и дечији ансамбл заједно. “Мисија коју спроводимо јесте сакупљање и обрађивање нашег играчког, певачког и музичког стваралаштва и управо ће то ова два ансамбла у Немачкој и урадити. Сигурно да је дечијем ансамблу нашег друштва ово и у неку руку ветар у леђа, јер ће управо са извођачким ансамблима четири српска друштва стати раме уз раме. Још једном показујемо да смо као друштво спремни за развијање свих облика сарадње на неговању и афирмацији културног стваралаштва. Богдановић Ђорђе, истакнути играч певач ансамбла, истиче како се сви заједно увек радују новом позиву и новом фестивалу, јер је управо то прилика да на најбољи могући начин представе свој град, своју државу као и игре односно песме које у ансамблу чувају да се не отргну од заборава.
Подсећамо вас, свечани концерт заказан је за 22. октобар у Раштату (Немачка) у Меркур хали са почетком од 19 часова.

kud-sevojno-photo-03 kud-sevojno-photo-04 kud-sevojno-photo-05 kud-sevojno-photo-06 kud-sevojno-photo-07

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.