početak AKTUELNO AGENCIJA ERCOV JAVLJA

AGENCIJA ERCOV JAVLJA

od nedelja
555 pregleda

Због лошег стања у градском буџету функционери примају додатак за рад у отежаним условима

Натчовечански напори

-Рупа у ужичком буџету представља велико оптерећење градским челницима па су због тога принуђени да, уз плату, примају и накнаду за рад у отежаним условима. Тешко стање отежава функционисање свих градских служби па је овај потез био изнуђен, кажу у градској управи –

-Економска ситуација у граду је толико тешка да не знам како уопште функционишемо-каже један од градских функционера. -Сваки месец се довијамо како да платимо финансијске обавезе које има наш град. Запослени у градским службама се свакодневно сусрећу са мноштвом других проблема. Улице су нам пуне рупа, паркинзи пренатрпани, град у коме радимо је међу најзагaђенијим у Србији. Месецима нисмо имали пијаћу воду, па ко може нормално да ради у таквим условима, питам ја вас. Додатак на плату који смо себи доделили је најмање што, као људи, можемо да урадимо у овој ситуацији и покажемо да бринемо о онима који раде у тешким и нехуманим условима-објашњава он и додаје да оваква ситуација траје годинама и да нема назнака да ће ускоро променити.

Његово мишљење деле и запослени у градским службама. Већина њих тешко подноси услове у којима раде и признају да су новчане стимулације које добијају слаба утеха за оно што трпе на радном месту.

-Запослио сам се у општини превасходно јер сам желео нове изазове, место на коме ћу моћи да покажем креативност и помогнем развоју Ужица. На плату не могу да се пожалим, али су услови рада изузетно тешки. Запослени у градској управи улажу надљудске напоре како би град функционисао и природно је да добијају одређени додатак за рад у тешким условима. Ако неко не предузме нешто и поправи стање у граду плашим се да ће већина градских функционера напустити свој положај и потражити неки други, лакши посао-рекао нам Ј. В. један од запослених у градској управи.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.