početak GRADSKA Aнкетирање структуре пољопривредних газдинстава у РС

Aнкетирање структуре пољопривредних газдинстава у РС

od nedelja
3,3K pregleda

ПОЧЕЛО АНКЕТИРАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА У ЗЛАТИБОРСКОМ ОКРУГУ
Републички завод за статистику до 30. новембра спроводи „Анкету о структури пољопривредних газдинстава“, са циљем да имамо реалну слику о стању у нашој пољопривреди. Током Анкете, која се спроводи у трогодишњој периодици, између два пописа пољопривреде, анкетари ће посетити 120.000 пољопривредних газдинстава и прикупљати податке о коришћеном пољопривредном земљишту, броју стоке, механизацији, радној снази на газдинствима, као и производном методу примењеном у пољопривреди и др.
Пољопривредним произвођачима резултати ће бити корисни за боље планирање пољопривредне производње, за пријављивање код националних и европских фондова за подршку у пољопривреди и добијања сазнања у коју би пољопривредну грану требало инвестирати. Резултати ће бити објављени до 30. септембра наредне године.
Финансијска средства за спровођење ове анкете од 2,5 милиона евра обезбеђена су из претприступних фондова ЕУ, у оквиру Националног програма ИПА 2016 (85%) и из националног буџета (15%), а успех овог истраживања у највећој мери зависи од активног учешћа пољопривредника и тачности и потпуности њихових одговора.
У интересу свих грађана наше земље и даљег развоја наше привреде је да се одазовете овој важној акцији.
Наше добро у нашим рукама! Више информација на сајту: ww.stat.gov.rs. , као и у Инфо центру – СПГ Анкета, 2018.; тел.: 011 240 397; е-маил: spg2018@stat.gov.rs

 
У Републици Србији има 631.122 пољопривредна газдинства
Према резултатима Пописа пољоприведе 2012. године у Републици Србији има 631.122 пољопривредна газдинства, а просечно породично газдинство користи 4,5 ха пољопривредног земљишта, поседује један двоосовински трактор, и гаји: једно грло говеда, четири свиње, три овце, 26 грла живине и једно пчелиње друштво.
 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.