početak GRADSKA Концерт прошао, трошкови остали неплаћени

Концерт прошао, трошкови остали неплаћени

od nedelja
714 pregleda

КАКО ВЛАСТ БРИНЕ О УЖИЧАНИМА
Ђорђе Васић, легендарни певач групе „Кило и по“, одржао је свој јубиларни концерт 30. августа у Градском културном центру. Иако је имао усмено обећање од градске власти да ће му концерт, односно расвета, озвучење и пратећи оркестар, бити плаћено са 1.200 евра, до данас од тога ништа није било.
– Пре концерта разговарао сам са замеником градоначелника ( који је у оставци више од 400 дана, прим. уред.) Немaњом Нешићем око организације концерта и он ми је рекао да ће разговарати са градоначелником. После тога упутили су ме на већницу Марију Трмчић. Иначе, већина чланова Градског већа рекли су ми да ће дићи два прста да то прође. Пре концерта, 21. августа, обратио сам се поменутој већници. Написао сам јој да као и ранијих година, с обзиром на моју репутацију и вишедеценијско присуство на домаћој рок сцени, очекујем добар пријем ужичке публике. За реализацију овог концерта неопходна су новчана средства за исплату озвучења, расвете и оркестра у износу од 1.200 евра. Као и сви моји наступи у родном граду, и овај концерт припада, пре свега, Ужицу и Ужичанима. Нажалост, пре две године морао сам концерт да финансирам властитим средствима. Такав однос према певачима од угледа и каријере је непримерен. И ове године одричем се властитог хонорара да бих са поменутом сумом исплатио све концертне елементе – рекао је Васић.
Концерт је одржан, а одговор од већнице је стигао 13. септембра, у коме је навела да због одсуства са радног места због трудничког боловања, није благовремено могла одговорити на Васићев захтев и навела је да „средства за концерт овог типа не може самостално да одобрава, већ их одобрава искључиво градоначелник” и да ће се консултовати са њим, као и са колегама из Градског већа и доставити коначни одговор.
До сада није добио никакав одговор.
– Ја морам да платим те људе који су се ангажовали око концерта. Па зар у Ужицу само да ужички музичари свирају џабе, а власт да плаћа и по 10.000 евра којекакве музичаре? Ко сам ја у Ужицу? Ја ипак имам неко име у граду и минули рад. Већ један концерт сам одржао о мом трошку. И ово сада, за мене су то велике паре. Па, зар да дижем кредит да одржим концерт у рођеном граду? Ево, скоро ће месец дана од одговора већнице и више никаквог обавештења немам. О овоме ћу обавестити моју инвалидску организацију и то у Београду – разочарано каже легенда ужичког рока.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.