početak DRUŠTVO Апелациони суд на страни Квиска

Апелациони суд на страни Квиска

od nedelja
819 pregleda

KVISKO

ГРАДСКА ВЛАСТ ИЗГУБИЛА СУДСКИ СПОР
Апелациони суд у Крагујевцу усвојио је жалбу Љубинка Илића, власника „Квиска“, и наложио понављање поступка првостепеном суду да отклони све недостатке које му је Апелација указала. Виши суд у Ужицу је донео првостепену пресуду у корист града Ужица, а којим се одбија Илићева тужба да град врати 62.250 евра власнику „Квиска“, које је дао као депозит на јавном огласу за земљиштеу центру града, на коме је био ресторан „Багрем“.
– Правда је спора, али доступна. Ово што је мени урађено, ушло је у анале судске адвокатуре. Искрено, очекивао сам оваку вест, јер je од почетка све било сумњиво – рекао је Илић.
Апелациони суд је усвојио примедбе Илићевог адвоката, али је и дао још неке примедбе на пресуду.
– Шта ће судија урадити по изјашњењу Апелационог суда и на који начин, видећемо након поновљеног поступка. У сваком случају, уколико још један пут Апелациони суд укине првостепену пресуду, више нема могућности да исту врати на поновно одлучивање, већ ће сам Апелациони суд мериторно одлучити о захтевима странака. Сем коментарисања процесно довршених судских пресуда, не бих ништа даље коментарисао, нити утицао на рад суда, јер сам по закону и кодексу професионалне етике адвоката, дужан сам да се уздржим од коментара судских поступака који су у току – рекао је Илићев адвокат Александар Петровић.

BAGREM SRUŠEN

Да подсетимо. Након завршеног јавног огласа за продају парцеле где је некада био „Багрем“ и одлуке градске комисија да ту парцелу додели предузећу „Олекс“ (крајем 2015. године), Љубинко Илић, који је учествовао на јавном огласу, и чија је документација одбачена као непотпуна и самим тим му одузет депозит од 62. 250 евра, власник „Квиска“ је због сумњивих радњи поднео тужбу против Града Ужица, за повраћај депозита. Првостепеном пресудом донета је пресуда којом се одбацују Илићеве примедбе и доноси се решење којим град не мора да врати новац Илићу.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.