početak GRADSKAINFO Атлетичарке АК Ужице освојиле четири прва места

Атлетичарке АК Ужице освојиле четири прва места

od nedelja
583 pregleda

ak užice 2

У суботу, 6. септембра, у Београду на атлетском стадиону у склопу Војне академије, пре подне је одржано Првенство Србије за особе са инвалидитетом, а поподне Екипно првенство за јуниоре.
Петар Удовичић је освојио II место на 800м на првенству за особе са инвалидитетом.
У склопу Екипног pрвенства Србије, одрžана је трка на 2.000м за пионирке и прва четири места својилњ су чланице АК “Ужице”.
Прво место освојила је Тамара Мићевић са резултатом 6.13,71 тако да јој је мало недостајало да обори дрзавни рекорд, који је у власништву Азре Еминовић и он износи 6.10,61.
Друго место освојила је млађа пионирка Александра Јовановић, резултатом 6.21,71 и тако поново оборила рекорд Србије за млађе пионирке који је она држала, а био је 6.36,89. Александра је ове године пет пута обарала државне рекорде.
Трећо место освојила је Милица Жунић, а четврто место Анђела Митрашиновић.
Жељко Челиковић: Тамара и Александра истрчале су веома храбро трку, иако временски услови нису били добри, било је спарно. Смењивале су се у вођству трке, диктирале јак темпо, све учиниле да дођу до зацртаног циља, тако да је Александра оборила рекорд, а Тамари је мало недостајало.
Већ у наредном периоду очекује нас финале Купа Србије за јуниоре, где ће наступити Тамара Мићевић, Ана Секулић, Петар Удовичић, где очекујемо доста добрих резултата.

ak užice 3

Чланови АК Ужице освојили 8 медаља

У Крагујевцу 30-31.08.2015. одржано је прво коло Купа Србије за јуниоре, сви клубови са подручја централне Србије узели су учешће.
По веома топлом времене, температуре су достизале 37степени, такмичари су постигли добре резултате.
Чланови АК “Ужице“ освојили су 8 медаља(3-2-3).
У трци јуниорки на 800м, победила је Александра Јовановић са резултатом 2.16,30, што је нови рекорд Србије за млађе пионирке, а стари је држала Тамара Марковић 2.16,77. Александра је овим рекордом на 800 само наставила низ оборених рекорда ове година после 1000м-2000м-1500м. Треће место на 800м освојила је Анђела Митрашиновић.
У трци јуниорки на 1.500м победила је Ана Секулић, а друго место освојила је Тамара Мићевић.
У трци јуниорки на 3.000м Тамара Мићевић освојила је прво место, а Ана Секулић друго.
У трци јуниора на 3.000м Петар Удовичић је освојио је треће место.
У трци јуниора на 400м Александар Челиковић освојио је треће место.
Жељко Челиковић: Неподношљиви временски утицали су на такмичаре, али када сте спремни, ништа вас не спречава да трчите брзо, што је показала Александра, која је у соло трци, где је од почетка диктирала јак темпо и тако дошло поново до државног рекорда. Висок ниво добре форме показали су Тамара Мићевић, све боља Ана Секулић, нови таленат Анђела, борбени Петар, брзи Александар.

ak užice

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.