početak GRADSKAINFO Najavljena rekonstrukcija šetalačke staze

Najavljena rekonstrukcija šetalačke staze

od nedelja
772 pregleda
Dragoljub Kostić

Dragoljub Kostić

Gradsko rukovodstvo je ove godine odlučilo da uloži određena sredstva vezano za plažu, jer je ona simbol grada. Vi znate da je to pre svega bilo kupalište, a u poslednjih nekoliko godina sve više postaje šetalište, i to ekskluzivno, jer sve veći broj ljudi koristi plažu za šetalište i tunele prema Staparima”, rekao je Dragoljub Kostić, član Gradskog veća zadužen za javna preduzeća.

On je najavio da će grad uložiti sredstva da se posle nekoliko godina nastavi asfaltiranje puta kroz tunele.

“Neće to biti nešto veliko s obzirom na budžet koji imamo, ali planiramo da to bude nekih 220 do 230 metara asfalta širine tri metra. Obuhvatiće se postojeći tunel i malo iznad tunela, a ako bude sredstava, možda ćemo na jesen asfaltirati još jednu deonicu, jer je to zahtev ljubitelja plaže, a i mi osećamo potrebu da to uradimo”, istakao je gospodin Kostić, koji je zajedno sa drugim članovima Gradske uprave obišao kritične deonice puta.

“Već je dat nalog da se uradi gelenderi, odnosno ograde koji su kritični i na nekim padinama koje se strmo spuštaju prema reci Đetinji, sa naglaskom da ćemo omogućiti jedan pristupačniji prilaz prema Rajskim otocima. Na taj način će građani moći mnogo lakše i sigurnije do tog mesta”, rekao je Dragoljub Kostić.

Ukoliko bude sredstava, grad će izdvojiti novac da osvetli tunele kako bi građani mogli da šetaju i u popodnevnim satima. Na konferenciji je objavljeno i da su otvorena dva javna toaleta u gradu. Prvi je na plaži, dok se drugi nalazi na trgu. Oba toaleta rade svakim danom od 10 do 21h.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.