početak AKTUELNO Нема кворума за ребаланс буџета

Нема кворума за ребаланс буџета

od nedelja
515 pregleda

Sadasnji predsednik Arilja - Milan Nikolic

Међусобне оптужбе бившег и садашњег председника општине у Ариљу

АРИЉЕ – Седница Скупштине општине Ариље јуче није одржана због недостатка кворума. Према речима новоизабраног председника општине Милана Николића (СРС), бивши председник Зоран Тодоровић (СНС) је вршио разноразне притиске на своје и друге одборнике да не присуствују седници како не би обезбедили кворум.
– Ово је била прва седница од мог именовања за председника општине, од 27. јуна ове године. На дневном реду је требало да буде ребаланс буџета и процена безбедности у нашој општини. Међутим, због немања кворума, требало је да буде 18 одборника за већину, а било је 17, и седница није одржана. На седници нису присуствовали одборници СНС-а са својим коалиционим партнерима из ДСС-а и Нове Србије, док је један одборник ЛДП-а под притиском поднео оставку на одборничко место, а одборница из Двери је, на жалост, преминула. Већина тих одборника из СНС-а је била око зграде Скупштине града, вероватно посматрала ко ће доћи и присуствовати седници. Према изјавама појединих одборника бивши председник и његов заменик су вршили притиске на одборнике да не смеју да дођу. Некоме је прећено да ће му ћерка остати без посла, а неке су уцењивали инспекцијама. Поред тога, није прекршен закон како је изјавио Тодоровић, јер ми смо само констатовали да је одборница Двери преминула – рекао је Николић и додао да је наредна седница заказана за 22. септембар.
У овом сазиву власт чине три одборника СРС, 5 одборника Покрета радника (један одборник је преша у СНС), а подршку имају од 7 одборника ДС-а, а имали су подршку одборнице из Двери и одборника из ЛДП-а.

Bivsi predsednik Arilja - Zoran Todorovic

Зоран Тодоровић. бивши председник општине Ариље, демантовао је изјаву председника Милана Николића.
– Имам изјаве мојих одборника (СНС) којима је прећено и који су уцењивани да напусте странку. Некима је прећено легализацијом, некима децом. То што су рекли да смо ми претили је чиста лаж и јефтина политичка борба. Поред тога, председник Скупштине општине је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја, јер је започео седницу без утврђеног кворума. Такође, нису дали секретару општине да говори, а која их је упозорила на кршење прописа – рекао је Тодоровић и додао да ће овде суд имати посла.
На питање зашто одборници СНС-а нису дошли на седницу, одговорио је да је то њихово легитмно право и да виде да ли садашња власт може да одржи седницу.
Ако се до 26. септембра не одржи седница, могуће је увођење привремених мера у општини Ариље.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.