početak GRADSKA Бициклистичка трка основаца у недељу у Ужицу

Бициклистичка трка основаца у недељу у Ужицу

od nedelja
513 pregleda

milivoja biciklista

БИЦИКЛИЗАМ
Ненад Миливојевић, председник бициклистичког клуба „Ера“, и Јелена Васовић, чланица Градског већа, најавили су за недељу, 12. јула, бициклистичку трку основаца, од првог до осмог разреда. Трка ће почети у 18 часова, стартом са трга, возиће се поред апотеке и МУП-а, затим према Слануши и ка згради Скупштине града, а онда натраг до трга, у дужини 500 м. Трка ће трајати до 20 часова.
Јелена Васовић је рекла да ова трка промовише спорт, здравг начина живота и да је бицикл, као превоз, значајан за уштеде, не загађује ваздух и да вожња бициклом доприноси доброј кондицији и бољем здрављу. Она је додала да се ове године очекује већи број учесника у односу на претходне године, када се такмичило од 80 до 150 бициклиста.
Ненад Миливојевић је рекао да је последња трка одржана пре четири године и да сада ово школско такмичење представља уједно и популаризацију овог спорта.
– Деца ће бити подељена у групе, одвојено дечаци и девојчице. За прва три места биће обезбеђене медаље, а за најбољу школу пехар. За осталу децу учеснике уз помоћ спонзора обезбеђене су награде, које ће деца моћи да искористе за свој бицикл – рекао је Миливојевић и додао да је клуб „Ера“ у 2015. години био трећи по реду у Лиги Србије, иако је имао скроман буџет, због чега нису ишли на неколико трка.
Он је рекао да клуб „Ера“ сада има 30 дечака, за које се нада да ће у наредном периоду такође постићи добре резултате.
Један од спонзора трке је ужичка књижара “Petar Pan” http://uzickanedelja.rs/petar-pan-uzice/.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.