početak AKTUELNO BUDŽET GRADA UŽICA

BUDŽET GRADA UŽICA

od nedelja
598 pregleda

gradska sala

JP VELIKI PARK

Ma, ljudi moji, da li je ovo moguće!!!!???

Povremeno ćemo narednih dana komentarisati pojedine stavke iz budžeta Grada Užica za 2015. godinu. Ovoga puta ćemo se osvrnuti na “plan i program” JP Veliki park.
Juče smo pisali da rukovodstva JP Veliki park planira u 2015-oj da za plate i slično potroše 63 miliona. Ukupan plan im je da oni “svojim radom” zarade pola – oko 48 miliona, a da dobiju donacija iz gradskog budžeta 40 miliona, što je zaista neverovatna zamisao….
Danas smo dobili korekciju ostvarenog plana u kome piše da su u 2014-oj na bazenu zaradili 14 miliona i da su od Direkcije za izgradnju na ime održavanja javnih površina dobili takođe 14 miliona, dakle ukupno 28 miliona. Pored toga, na klizalištu, koji takođe oni održavaju zarada je milion dinara, nigde ne piše koliki su troškovi, verovatno mnogo veći…
I sad bi svako normalan postavio pitanje, ako su oni u ovoj godini ostvarili prihod od 30 miliona, kako to da za 2015-u planiraju duplo veći…
Zanimljivo, u ovom planu za 2014-u postoji stavka od 11,5 miliona kao prihod od sportskih organizacija, koji je, u stvari, takođe donacija iz gradskog budžeta, samo im je uplaćena bočnim putem, preko SOFK-e.
Još je zanimljivije pogledati rashode u 2014-oj. Od 86 miliona koje su potrošili, 16 miliona su svi mogući troškovi, a 64 miliona je otišlo na plate i druge isplate zaposlenima, čime su zaposleni u JP Veliki park još jednom pokazali da je za našu malu socijalističku samoupravnu zajednicu čovek najvažnije bogatstvo.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.