početak DRUŠTVO Наше мало је некоме све

Наше мало је некоме све

od nedelja
839 pregleda

dobrovoljni davaoci krvi miljko blagojević

НЕСВАКИДАШЊИ ХУМАНИ ГЕСТ МИЉКА БЛАГОЈЕВИЋА
У суботу, 30.7.2016-те године Служба за трансфузију крви Опште болнице Ужице и Црвени крст Ариље спровели су велику акцију добровољног давања крви, на иницијативу и под покровитељством господина Миљка Благојевића –Макија, његове породице и пријатеља. Акција је одржана у Ариљу и на њу се одазвало 196 грађана, а 163 су дала крв .

dobrovoljni davaoci krvi arilje

Господин Благојевић је приватни предузетник из Београда, власник фирме Маки МБ маркет Београд, који је остао срцем везан за своје родно село Добраче код Ариља. У жељи да помогне угроженим пацијентима Златиборског округа, а будући да је и сам добровољни давалац крви, одлучио је да предложи и подржи организацију велике акције добровољног давања крви у Ариљу. За добровољне даваоце крви обезбедио је печеног бика и освежење, али то није све. На акцији је крв дало 57 давалаца из Београда, за које је обезбеђен превоз, као и велики број пријатеља и познаника господина Благојевића.

dobrovoljni davaoci krvi

Овако успешна акција добровољног давања крви у периоду летњег дефицита значи да ће за угрожене пацијенте у Општој болници Ужице до краја августа, када се очекују нове веће акције, бити довољно крви. Иницијатива и подршка једног човека помаже излечење најмање 163 пацијента, који зависе од довољних количина крви у Служби за трансфузију Општој болници Ужице.
“У име пацијента, којима је на овај начин омогућено излечење и наставак живота, од свег срца се захваљујемо господину Благојевићу на несебичној подршци и помоћи. Надамо се да ће се и други, који имају могућност и вољу осврнути на све оне којима су потребни. Наше мало је некоме све! “, наводе у Службе за трансфузију Опште болнице Ужице.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.