početak GRADSKAHRONIKACRNA HRONIKA Четири мртве свиње бачене у поток

Четири мртве свиње бачене у поток

od nedelja
1,K pregleda

У потоку у селу Волујац бачене су четири одрасле мртве свиње! Место где су бачене представља праву малу депонију, где се могу видети делови намештаја и пуно другог отпада. Иначе, тај мањи поток се улива у Волујачки поток, а он у реку Ђетињу.
Сцена која се види са узаног асфалтираног пута низ обалу до 10 метара делује страшно! Три мртве свиње од по око 70 килограма леже у поточићу, а једна око пет метара изнад. Још у недељу их је снимио један Ужичанин, који је туда шетао, и објавио на друштвеној мрежи.
– Шетао сам туда око 13 часова. Када сам то видео, замало се нисам шокирао. Зар смо толика стока? Тај ко је бацио, да ли је размишљао да може некога да зарази? Очигледно је дс су свиње угинуле од неке болести и да су бачене. Да ли су људи свесни шта раде? Има ту још доста отпада. Страшно! – каже овај Ужичанин.


На само стотинак метара од тог сметлишта налази се прелеп предео са водопадом, који прави Волујачки поток. Цео тај предео је прелеп и многи га користе као излетиште.
Комунална полиција у понедељак ујутру није била обавештена о баченим свињама, те је тако пријаву поднео новинар.
Речено је да ће обавестити ветеринарског инспектора и остале надлежне инспекције, који ће предузети одређене мере санације терена.
Међутим, када је позван ветеринарски инспектор, који се налази у Пожеги, речено је да је већ екипа на терену, мада на терену никог нисмо затекли.

З.Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.