početak GRADSKA Почела нова школска година!

Почела нова школска година!

od nedelja
4,4K pregleda

POLAZAK U ŠKOLU UŽICE  NADA MATIĆ 10

ОШ НАДА МАТИЋ И ДУШАН ЈЕРКОВИЋ
Директор ОШ „Нада Матић“, Младенко Анђелић и и вршилац дужности дирекотра ОШ „Душан Јерковић“, поздравили су нову генерацију ђака првака, које су, као и претходних година, и ове, до школа допратили бројни родитељи. Атмосфера је у обе школе била свечана, а ђаци и њихови родитељи видно расположени.
– Привилегија коју имам данас што могу да вам се обратим и честитам полазак у школу, чини ме посебно срећним. Драги наши прваци, добро нам дошли- овим речима директор ОШ „Нада Матић“, поздравио је окупљене предшколце и прваке.
– Вашим родитељима желим да се захвалим што су се определили за нашу школу, чиме су нам указали поверење које ћемо ми, сасвим сигурно оправдати. Гаранција за то су сви запослени у школи „Нада Матић“ који раде са децом, а посебно тим учитељица, које вас са нестрпљењем очекују- додао је директор.
Он је истакао да ОШ „Нада Матић“ има дугу традицију успешног и квалитетног рада, а потврда тога је учешће бројних ученика ове школе на окружним и републичким такмичењима.
– Високи пласмани сваке године нас рангирају и сврставају у сами врх образовне мапе и горњи део табеле свих школа у Србији. Од 1.200 школа ОШ “Нада Матић“ се константно налази у горњем делу табеле. Такође, учешће наших ученика на разним конкурсима из факултативних облика рада нас препоручује, тако да родитељи с правом могу да се определе и без икакве дилеме одлуче за упис деце у ову школу. Ми ћемо са своје стране учинити све да ваша деца овде проведу најлепше дане, да се радују, уче, и да им време буде на најбољи могући начин испуњено.
Заменик градоначелника Немања Нешић обратио се окупљеним родитељима, првацима и предшколцима, и честитао им, како је рекао, важан дан у њиховом животу.
– Честитам и колективу „Нада Матић“ на доласку око стотине нових малишана који ће допринети да ова школа буде још лепша и још боља. Из личног искуства могу да кажем, будући да су и моји родитељи и ја завршили ову школу, да моја деца иду у ову школу, да сте направили прави избор. Основна школа „Нада Матић“ је у свом дугогодишњем раду дала велики број научника, инжењера, руководилаца, уметника, спортиста, али пре свега добрих људи. Желим и вама да из „Наде Матић“, изађете као бољи људи- рекао је Нешић.

POLAZAK U ŠKOLU UŽICE DUŠAN JERKOVIĆ 3

У ОШ „Душан Јерковић“ присуствовали смо самој прозивци нових првака, која је протекла у више него свечаној атмосфери, и у присуству бројних родитеља и деце, о чему сведоче бројне фотографије нашег репортера који је овековечио 1. септембар 2016. године у Ужицу.

Љ.К.

POLAZAK U ŠKOLU UŽICE STARI GRAD 12

ОШ СТАРИ ГРАД: Једно одељење више
У Основној школи „Стари град“ прваке су дочекали будући учитељи, директорка Станимирка Смиљанић-Раонић са сарадницима, Петар Благојевић, члан Градског већа, и деца из пколе, која су им припремила приредбу за добродошлицу.
– Ове године имамо једно одељење више, него претходне године. Сада имамо пет одељења у целој школи, од чега су три у матичној школи и два одељења у издвојеном одељењу у Турици. То је укупно 124 ученика, од чега су и два ученика у издвојеном мешовитом одељењу у Волујцу – рекла је директорка школе.
Број предшколаца у овој години је 70.

З. Г.

POLAZAK U ŠKOLU UŽICE  ANDRIJA ĐUROVIĆ 116

ПРВА ОСНОВНА ШКОЛА КРАЉА ПЕТРА ДРУГОГ: Предшколци у Стапарима
Пријем за прваке у „Првој основној школи Краља Петра Другог“ приређен је у школској сали, где су им добропдошлицу пожелили руководство школе, заменик градоначелника Немања Нешић и деца из виших разреда школе, који су им приредила музички и забавни програм. Према речима директора Николе Бацтића, ове године је у први разред уписано 150 ученика.
– Ове године наша школа је уписала највећи број првака у граду. Недостаје нам седам ученика да бисмо у матичној школи могли да формирамо шест одељења, према важећем правилнику Министарства просвете, а то је да једно одељење сме да има од 25 до 30 ученика. У матичној школи је уписано 143, пет ученика у издвојеном одељењу Качер и два у издвојеном одељењу у Стапарима – рекао је директор Бацетић.
Он је посебно истакао да издвојено одељење у Стапарима формира одељење за припремни предшколски програм, пошто је уписан довољан број ученика.
– То се догодило после дуги низ година и то нам даје за право да гајимо наду да ће школа и село оживети у годинама које су пред нама – додао је Бацетић.
У односу на прошлу годину, ове године је уписано неколико ученика мање.

З. Г.

Уписано 730 првака

Према подацима Школске управе у Ужицу, у девет основних школа на територији града уписано је око 730 ђака првака.
ОШ „Стари град“ – 124
„Прва основна школа Краља Петра другог“ – 150
ОШ „Душан Јерковић“ – 125
ОШ „Слободан Секулић“ – 81
ОШ „Нада Матић“ – 102
ОШ „Алекса Дејовић“ – 86
ОШ „Богосав Јанковић“ Кремна – 10
ОШ „Ђура Јакшић“ Равни – 13
ОШ „Миодраг Миловановић Луне“ Каран – 22

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA:

PETAR PAN

knjižara i pc shop

DJACKE TORBE SA MAPOM

Google mapa Petra Pana

D. Tucovića 93 (glavna ulica), Užice,
prizemlje Tržnog centra Skver, preko puta Opštine, u prizemlju crvene zgrade

tel. 031/601-776

radno vreme od 8 do 20, subotom od 8 do 17 časova

PETAR-PAN-NOVI-ZNAK

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.