početak POLITIKA Агенција Ерцов јавља

Агенција Ерцов јавља

od nedelja
595 pregleda
Брат Ниџо

Брат Ниџо

НЕ ПРОПУСТИТЕ: НА ТРАФИКАМА ЈЕ НОВИ БРОЈ УЖИЧКЕ НЕДЕЉЕ

Ужичани одушевљени што партијске централе доносе одлуку о градској власти уместо њих

– Грађани Ужица поздрављају одлуку локалних политичара да сачекају са формирањем власти до окончања консулатација са својим партијским централама. Избор градске власти је најважније политичко питање у овом тренутку, од њега зависи развој Ужица и због тога је битно ту одлуку препустити неком другом, сматрају Ужичани са којима смо разговарали.
– Ми смо своје рекли на изборима и тако јасно поручили локалним политичарима да желимо да о нашем граду одлучују централе партија у Београду, каже Милан Ратковић, кога смо затекли са друштвом у Градској кафани. – Треба пажљиво саслушати мишљења високих страначких функционера, добро их анализирати и на крају беспоговорно прихватити њихову одлуку. Уосталом, на шта би личила  власт у нашем граду, кад би се о њој питали само Ужичани, запитао се он.
Први човек ужичких напредњака, Тихомир Петковић, каже да је ово доказ да његова партија брине о интересу грађана и да је спремна да се ухвати у коштац са проблемима у граду, чим за то добије дозволу из Београда.
– Овим поступком показујемо да смо одговорна странка, спремна да одлучивање о најважнијим питањима, која се тичу будућности Ужица, препусти партијској централи у Београду. Знам и да грађани који су ми дали поверење на изборима, исто размишљају и да сви желе да уместо њих неко други доноси одлуке. Чињеница је да централа СНС-а, много боље од нас познаје политичке односе у Ужицу и уме на прави начин да сагледа све проблеме са којима се суочава локална самоуправа, па не сумњам да ће њихов избор наших коалиционих партнера бити потпуно исправан, поручио је Петковић и додао да ће са овом праксом наставити и убудуће, све док ужички СНС не напуни 18 година и тако стекне услове да се осамостали. По његовим речима, одмах пошто централа у Београду одреди са ким ће напредњаци формирати коалицију, биће изабрано градско руководство, које ће од страначких органа у Београду тражити дозволу за решавање нагомиланих проблема у граду.

Бојан Савић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.