početak GRADSKAINFO ČUVARI PRIRODE

ČUVARI PRIRODE

od nedelja
744 pregleda

IZLOŽBA „KUĆNI LJUBIMAC“ UNELA RADOST U ŠKOLU

Učenici Osnovne škole „Dušan Jerković“ Užice nisu 05.06.2014. godine obeležavali Dan zaštite životne sredine već su to učinili 12. juna.

Učenici IV, V i VI razreda u okviru izbornog predmeta Čuvari prirode, u saradnji sa svojom nastavnicom Sonjom Hristovski, organizovali su izložbu „Kućni ljubimac“ u unutrašnjem dvorištu škole. Učenici su na taj način želeli da doprinesu očuvanju i zaštiti životne sredine.

Napravili su kutak „Spasimo ugrožene vrste“ i „Da ne poveruješ“ pokušavajući da skrenu pažnju na raznovrsnost živog sveta, kao i na iščezle i ugrožene vrste.

IZLOŽBA  KUĆNI LJUBIMAC IMG_0019 IMG_0021 IMG_0025

Međutim, svi su su najviše uživali posmatrajući kućne ljubimce učenika i nastavnika. Učenici su izuzetno veselo prihvatili druženje sa ljubimcima i ponosno predstavljali svoje pse, mačke, papagaje, kornjače drugovima i drugaricama. Bilo je tu i riba, miševa, hrčaka, morskih prasića, zečeva, pilića, ali veliku pažnju privukla je i baš velika tarantula. Bio je to dan za pamćenje za sve prisutne, roditelje i nastavnike, kojima su najviše taj dan ulepšala razdragana dečija lica i graja koja je odjekivala hodnicima škole.

Tim za marketing škole

Mirjana R. Pejović, Ana Duković

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.