početak AKTUELNO НИКОЛА У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ

НИКОЛА У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ

od nedelja
966 pregleda

Oво лето 2014. године дуго ће памтити Никола Бошковић, професор Музичке културе Основне школе „Душан Јерковић“ и професор контрабаса Музичке школе „Војислав Лале Стефановић“ из Ужица.

  • Било нас је десет из Србије, а око 60 из целог света, Грчке, Норвешке, Финске, Шведске, Данске, Уједињених арапских емирата, Аргентине, Бразила. Организација је била одлична, као и смештај, а предавања о православној духовној музици изузетна и интересантна, каже Никола.

Он је имао прилику да се усавршава међу 60 уметника, изабраних на конкурсу, на Духовној академији – Летњој школи православне музике у Санкт Петербургу, под покровитељством Министарства културе Руске федерације и руског председника Путина. Познати руски, грчки и српски професори и диригенти држали су током јула мастер клас из области савремене духовне музике, византијске и јерменске духовне музике, као и знаменог појања – карактеристичног за руску хорску литургијску музику.

IMG_1856 IMG_1857 IMG_1858

  • Имали смо свакодневну наставу у дворцу Шереметевски, чувеном музеју музичких инструмената, где се налазе примерци Страдиваријусових и Аматијевих виолина, као и клавири Глинке, Чајковског, Рубинштајна. Посетили смо Ермитаж, Петерхоф, као и Националну библиотеку Русије, у којој смо имали прилику да видимо записе из 5.века.. Певали смо са певачима Маринског театра, наступали пред бројном публиком, која цени и воли хорско певање, додаје, пун утисака из некадашње престонице Руског царства, Никола Бошковић.

    Тим за маркетинг школе

Ана Дуковић, Мирјана Радовановић Пејовић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.