početak GRADSKAINFO Dan otvorenih vrata u Nadi Matić

Dan otvorenih vrata u Nadi Matić

od nedelja
573 pregleda
Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

U subotu, 4. aprila, u Osnovnoj školi „Nada Matić“ organizovan je Dan otvorenih vrata za učenike osmog razreda i njihove roditenje. Tog dana su srednje škole prestavile svoj rad, aktivnosti i obrazovne profile.
– Naš tim za profesionalnu orijentaciju je analizirao dosadašnje aktivnosti vezano za opredeljivanje učenika za upis u srednje škole i došli smo do zaključka da je slaba tačka upravo u lancu tih aktivnosti slaba prezentacija srednjih škola. Prilikom organizacije otvorenih vrata imali smo na umu da naša škola radi u dve smene i da je nemoguće okupiti učenike u jedno vreme i mislili smo da će ovako sve biti efikasnije. Želeli smo da pružimo učenicima mogućnost da se o svim školama informišu na jednom mestu, da postave pitanja koja ih zanimaju i da vide koji profili su im dostupni – rekao je direktor škole, Mladenko Anđelić.

Dan otvorenih vrata

Mladenko Anđelić

Iako je pre nekoliko godina u Užicu bio aktuelan „Sajam obrazovanja“, on se ne održava već neko vreme. Prema rečima gospodina Anđelića, to je nešto što je itekako potrebno učenicima i roditeljima.
– Informisanje učenika je veoma važno i mislim da je velika greška što je taj sajam ukinut. Učenici, ali i roditelji su u velikoj dilemi, posebno od kada su zavladali tržišni uslovi i principi. Školama i fakultetima je neophodno mesto da se predstave, sajam je to pružao, ali mi ćemo se potruditi da to prevaziđemo na mikro planu – istakao je Mladenko Anđelić.

Svoje obrazovne profile su predstavile Tehnička škola, Tehnička škola „Radoje Ljubičić“, Ekonomska škola, Umetnička škola i Poljoprivredna škola iz Požege.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.