početak GRADSKAINFO Оливера испунила норму за Олимпијаду

Оливера испунила норму за Олимпијаду

od nedelja
580 pregleda

olivera jevtićАК МЛАДОСТ: Оливера испунила норму за Олимпијаду
Ужичка атлетичарка, чланица АK Младост, Оливера Јевтић, по пети пут ће учествовати на Олимпијским играма, јер је за Рио 2016. остварила норму резултатом 2:39:31 на Подгоричком маратону.
Дан после бурних политичких дешавања на улицама црногорске престонице, око 450 атлетичара и атлетичарки из 38 земаља надметало се у маратону.
– Срећна сам због победе, још срећнија јер у џепу имам визу за Рио наредне године. Норма је била 2 сата и 42 минута, а ја сам трку истрчала толико сигурно да ниједног тренутка норму нисам довела у питање. Занимљиво је да сам све победе у Подгорици истрчала испод 2:40.
Друго место освојила је Тепкури Бивот из Кеније, а треће Бугарка Милица Мирчева.
Овај маратон у Подгорици била је и трка за првенство Балкана, тако да Оливера из главног града Црне Горе носи и титулу најбрже балканске маратонке.
У маратонској трци у конкуренцији сениора члан ужичке Младости Милош Миловановић заузео је шесто место док је у оквиру Првненства Балкана заузео треће место. Што је изузетан успех јер се ужички атлетичари са Првенства Балкана у маратону враћају у Ужице са једном златном и једном бронзаном медаљом, као и Олимпијском нормом за Рио 2016

Aleksandra Jovanović

Aleksandra Jovanović

АК УЖИЦЕ: Феноменална Александра
У Рековцу и Шапцу одржани су трећи и четврти кросеви РТС-а. Рековац, мала варошица на 25км од Крагујевца, по први пут је организовала крос из серије РТС-а и показала се као добар домаћин, док је Шабац проглашен за најбољег организатора из ове серије кросева. Кросеви РТС-а су још једном показали да је добро што постоје. На њима су наступали најбољи наши и тркачи из окружења. Доста добрих младих атлетичара који ће у будућности представљати Србију. Чланови АК “Ужице” су још једном показали у добром светклу. Милица Жунић је у трци млађих пионирки на 600м освојила 4. место у Рековцу и 3. место у Шапцу.
Александра Јовановић је у трци на 800м освојила прво место, али је у Шапцу наступила у главној сениорској трци на 3.500м, иако има само 13 година освојила је четврто место, испред ње су биле Амела Терзић, Соња Столић, Елведина Зорнић, и тако још једном показала свој раскошни таленат.
Тамара Мићевић је освојила 5.и 6. место а Ана Секулиц 6. место у тркама сениорки.
У тркама другог разреда учествовао је Благоје Љубојевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.